Fitness 16. svibnja 2022.

30. Zagrebački maraton - velika sportska manifestacija Grada Zagreba održava se 2. listopada

30. Zagrebački maraton
Foto: Promo Više od 5.000 trkača iz cijelog svijeta okupit će se na startu 30. Zagrebačkog maratona u nedjelju 2. listopada 2022. na središnjem zagrebačkom trgu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagrebački maraton svoju 30. obljetnicu obilježava suradnjom s Ljubljanskim maratonom.

Više od 5.000 trkača iz cijelog svijeta okupit će se na startu 30. Zagrebačkog maratona u nedjelju 2. listopada 2022. na središnjem zagrebačkom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića. Aktivnosti i pripreme počele su još početkom godine, a na listi prijavljenih je već gotovo 1500 trkača. Sve informacije o samom događaju nalaze se na službenoj stranici www.zagreb-marathon.com.

Treninzi za trkače već su počeli i otvoreni su za javnost. Prvi službeni trening održan je Jarunu, 12. travnja, a iduća dva treninga održat će se u suradnji s Ljubljanskim maratonom. U četvrtak, 12. svibnja 2022. Zagrebački maraton sa sponzorima, Garmin Hrvatska i Intersport, te uz podršku Turističke zajednica Grada Zagreba, organizira odlazak u Ljubljanu na prvi zajednički trening sa slovenskim kolegama koji su pripremili zanimljivu rutu trčanja te će se pridružiti na treningu. Prvi je to oblik suradnje između ova dva velika trkačka događaja – Ljubljanskog maratona i Zagrebačkog maratona. Suradnja će se nastaviti i u narednim tjednima kad je predviđen dolazak slovenskih trkača na trening u Zagreb.

Polazak na trening u Ljubljanu je u četvrtak, 12. svibnja, u 17.00 sati ispred atletske dvorane na Zagrebačkom velesajmu. Sve koji će sudjelovati očekuje poklon majica za trening, a prijaviti se još može putem linka na Facebook stranici Zagrebačkog maratona.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.