Dijeta Dijetni savjeti 20. rujna 2016.

Laura je smršavjela 43 kilograma, a ovo je njezina ispovijest

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dvadesetšestogodišnja Laura Micetich bila je uvjerena da ne može smršavjeti bez operacije, sve dok nije ušla u rutinu prehrane i vježbanja i potpuno transformirala svoje tijelo. Laura je na početku režima imala 113 kilograma, a sada ima 70. Nosila je broj konfekcijski broj 26, a sada 10. Ovo je njena priča.

Hranila sam se zdravo tijekom odrastanja jer je moj otac bio liječnik i učio nas da se pridržavamo nekih nutricionističkih pravila, primjerice da uz pečenu piletinu jedemo salatu i zeleno povrće, a ne krumpir. Ali kad sam krenula na studij i počela se brinuti o svojoj prehrani, prestala sam se pridržavati tih načela. Kineska hrana iz dostave zamijenila je tatine zelene salate, a i porcije su bile znatno veće nego u roditeljskom domu. Do prosinca 2013. godine vaga je pokazala više od 110 kilograma. Tek kad me moj liječnik upozorio da s tim brojem kilograma imam veliki rizik za razvoj dijabetesa osjetila sam motivaciju da nešto poduzmem.

Izračunaj svoju idealnu tjelesnu težinu!

Prvi koraci prema uspjehu

Počela sam se informirati i istraživati o operaciji ugrađivanja želučane premosnice, ali zbog mog super visokog BMI-a nisam bila prikladan pacijent. Kako bih smanjila BMI do prihvatljive razine za operaciju preku You Tubea sam vježbala uz Jillian Michaels’ te još neke druge treninge poput zumbe. U početku bih izdržala samo pola treninga, ali te su se granice polako, ali sigurno pomicale prema gore. U proljeće 2014.počela sam vježbati i na fakultetu. Do svibnja sam imala 10 kilogrma manje. Odlučila sam da neću ići na operaciju, nego da ću nastaviti vježbati i tako postići svoj cilj.

Postizanje idealne težine i startegija za njeno održavanje

Također sam se vratila zdravim prehrambenim navikama. Umjesto da brojim kalorije vratila sam se pametnom kombiniranju namirnica. Primjerice uz odrezak od tune jela bih brokulu, uglavnom nisam u istom obroku mješala proteine s ugljikohidratima visokog glikemijskog indeksa (krumpir, riža, tijesto). Sviđala mi se moja nova rutina, a i moje tijelo je sve bolje izgledalo. Sad imam 70 kilograma što je moja idealna tjelesna težina. Našla sam i novu aktivnost, a to je boks, koji mi pomaže da ostanem zdrava i sretna.

Zanima te tvoj BMI!

Moje četiri glavne lekcije o gubljenju kilograma

Stavi svoju fotografiju na Instagram - nakon što sam izgubila prvih 20 kilogrma, kreirala sam profil na instagramu kako bih pratila svoj napredak. Kako je broj mojih sljedbenika rastao, tako je rasla i moja motivacija.

Odaberi besplatan program - postoji puno fitness programa koji koštaju puno, ali također je i puno dostupnih online programa koji su besplatni, a s njima ćeš postići iste rezultate.

Budi spremna na kompromise - kad nisam bila u mogućnosti otići u teretanu, vježbala sam kod kuće, važno je ne preskakati treninge.

Svaki dan unaprijed trebaš znati što ćeš jesti taj dan - kad ideš u restorane posebno trebaš paziti i zato je najbolje birati jednostavna jela koja nemaju puno satojaka.

Doznaj više o prehrani prema glikemijskom indeksu.

Na portalu Health.com možeš vidjeti fotografiju prije i poslije Laure Micetich.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.