Zdravlje Simptomi i pomoć 17. siječnja 2019.

Zbog iznenadne bolesti ne može čuti muške glasove

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

O odnosima muškaraca i žena toliko je toga napisao i rečeno da bismo svi trebali biti stručnjaci, ali nismo pa s vremena na vrijeme ignoriramo ono što nam muškarci govore. Jedna žena u Kini je razvila upravo takvo zdravstveno stanje: nespospobnost da čuje muške glasove.

Neki bi rekli da je to blagoslov, a neki da je to ipak prokletstvo. Cosmopolitan prenosi kako je pacijentica pod prezimenom Chen otišla u bolnicu nakon što se probudila i shvatila ne može čuti glas svojeg dečka. Prema Newsweeku, prethodne noći je povraćala i primijetila da joj u ušima zvoni

Znate li da svaka peta osoba pati od oštećenja sluha?

Naime, kad je Chen došla u bolnicu s lakoćom je razgovarala s liječnicom dr. Lin Xiaoqing, no kad ju je liječnica upitala može li čuti glas svog dečka, odgovor je bio negativan. Nakon pretraga, Chen je dijagnosticiran gubitak sluha obrnutog nagiba što Live Science opisuje kao "rijedak slučaj oštećenja sluha kad osoba ne može čuti niske frekvencije što umanjuje sposobnost slušanja dubokih muških glasova".

Pomalo bizarno zdravstveno stanje znači da bolesnici ne mogu čuti zvukove koji imaju frekvenciju 2000 Hz ili nižu. Obično se pojavljuje kao posljedica traume, uz probleme s krvožilnim sustavom ili autoimune poremećaje, no Chen je do ovog stanja doveo stres zbog kašnjenja s poslovnim obvezama i kronična neispavanost.  

Srećom za Chen, njezino stanje je brzo otkriveno što znači da ima relativno visoke šanse za oporavak, a bolest se tretira steroidima

Gubitak sluha vodi do izoliranosti i depresije: Čuješ li dobro?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.