Zdravlje Zdravlje žena 18. veljače 2017.

Veće guze štite srce? Oblik stražnjice otkriva puno o tvom zdravlju i tegobama!

Guza-Velika
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Način na koji su masnoće raspoređene po tijelu puno utječe kakvog ćete zdravlja biti i koje tegobe ćete imati. Puno je bolje da ih ima više na guzi nego na struku, kažu stručnjaci.

Postoji rješenje za opuštenu stražnjicu.

Masne nakupine oko grudi ili oko abdomena su daleko opasnije od masti nataloženih na guzi ili bedrima. Deblje guze su, zdravstveno gledano, dobre, zato što je mast daleko od srca, arterija i jetre. To snižava rizik od bolesti srca i drugih problema poput dijabetesa. Liječnici vjeruju da hormoni koji upravljaju i raspoređuju masti po tijelu kod žena je preusmjeravaju više u guzu zato da bi zaštitili njihovo srce, piše PositiveMed. 

Osim toga, žene s većim guzama manje obolijevaju od kroničnih bolesti, imaju niži kolesterol i inteligentnije su, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Oxford i bolnice Churchill u Velikoj Britaniji. Način na koji se raspoređuju masti na guzi također može otkriti dosta o vama i o vašem zdravlju. 

Provjerite koji oblik guze imate i što to otkriva o vama:

Kockasta guza

Nastala je ili zbog visoko pozicioniranih kostiju ili zbog dodatnih masnoća baš na kukovima. Zbog toga ove guze često izgledaju plosnato. Da bi dobili podignutiju guzu potrebno je raditi čučnjeve.

Guza630 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Okrugla guza

Masnoće su ovdje ravnomjerno raspoređene i u donjem i u gornjem dijelu guze. Zbog toga izgleda privlačno i dobro u svakoj vrsti odjeće.

Srcolika guza

Ujedno je i najpoželjnija zbog svog zamamnog oblika. Kod nje je masnoća dobro raspoređena. No, s godinama se, kod ovog oblika, masnoća premješta na druge dijelove tijela, pogotovo oko struka, što i nije baš najbolje za zdravlje, ispričala je dr. Jane Leonard za britanski Express.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Vježbe za guzu

Obrnuti trokut

Najčešće je imaju žene s niskom razinom estrogena i obično se ona promijeni u ovaj oblik nakon što žene izađu iz menopauze. Tada se razina estrogena drastično snižava što uzrokuje premještanje masti na druge dijelove tijela, a posebno na struk. 

8 problema koje razumiju samo žene s velikom stražnjicom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.