Zdravlje 20. siječnja 2023.

Sylvester Stallone (76) plijeni dobrim izgledom u novoj seriji, otkriva kako trenira

Foto: Pixsell/IPA Sylvester Stallone U MIlanu 2022. godine
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Otkako se Sylvester Stallone pojavio u novoj seriji Tulsa King, reakcije na njegov izgled i odličnu formu na društvenim mrežama ne staju. Iako je glumac od svojih prvih uloga poznat po velikim mišićima, mnogi su iznenađeni njegovim izgledom u 77. godini života

Koje to zdrave navike i aktivnost održavaju glumca u odličnoj formi, pročitajte u nastavku. Stallone priznaje da ne može više trenirati kao prije, ali je zato pronašao način kako biti fit

Svakodnevno se bavi aktivnostima na otvorenom i održava snagu elastičnim trakama

Stallone na svom Instagram profilu često obožavateljima pokazuje isječke svojih svakodnevnih tjelovježbi, a obično se radi o vježbama snage. "Kada se probudim prvo se dobro istegnem, popijem proteinski shake i zatim krećem na trening", napisao je u jednoj objavi. Priznao je glumac da godine napornih treninga s utezima ostavljaju posljedice na zglobove koji postaju bolni te da je zato otkrio novi način vježbanja koji uključuje elastične trake za vježbe otporom. "Za ljude mojih godina radi se o teškoj, napornoj i vrlo produktivnoj tjelovježbi", dodao je. 

Osim što i sa 76 godina svakodnevno vježba, Stallone svoj dnevni cilj aktivnosti ne ostvaruje samo u teretani nego i prirodi. Poznato je da je glumac jako privržen svojim ljubimcima, a nakon što ga je napustio voljeni Butkus, Stallone ima novog ljubimca, rottweilera Dwighta. Stallone je rekao kako ga svakodnevne šetnje s Dwightom održavaju aktivnim, a da je zbog njega prisiljen i držati se rutine te biti dosljedan. Osim što šeta psa, Stallone rado igra golf i pliva.

Uživa u svom poslu i ne planira skoro stati

Fizičko zdravlje nije jedino ključno za dug i zdrav život, a kako bi mentalno zdravlje bilo jednako jako uvijek je dobro imati snažan osjećaj svrhe. Svoju svrhu Stallone je pronašao ispred kamere, a fanovi su sretni što i 76 godina glumi s jednakim žarom. Posljednji projekt mu je već spomenuta serija Tulsa King, a to mu je ujedno i prvi put da glumi u seriji.

Jedan od razloga zašto i dalje ne odustaje od glumačke karijere je potreba za novim izazovima. Za Sky News je rekao kako smatra da porastu problema s mentalnim zdravljem doprinosi nedostatak prilika za nove izazove. "Kako svijet postaje sve tehnološki napredniji, tako postaje lakši i izazovi nestaju, a to uzima svoj danak", dodao je. 
 

Možda te zanima... Svakodnevne vježbe za svrhovitost i smirenost uma Psiha i seks

Ima pozitivan stav i svakodnevno traži nove izvore motivacije

Dobru formu u 77. godini života Stallone može pripisati i svom pozitivnom stavu, a osim što motivira sam sebe afirmacijama, motivira i svoje obožavatelje tako što dijeli riječi ohrabrenja i savjete na društvenim mrežama. Neke od njegovih riječi su prilično inspirativne, među popularnijima su primjerice "Uvijek sam u potrazi za novim izazovom. Ima puno planina na koje se mogu popeti. Kad mi ponestane planina, sagradit ću novu" te "Vjerujem da postoji unutarnja snaga koja čini pobjednike ili gubitnike. A pobjednici su oni koji stvarno slušaju istinu svojih srca". 

Obitelj stavlja na prvo mjesto

Stallone je često isticao koliko mu je važna obitelj i njihova podrška. Često objavljuje fotografije i snimke avantura sa svojom suprugom i tri kćeri. Jedna od kćeri, Sistine, za Hollywood Life je otkrila kako često traži savjete od oca, a da joj je on čak pomogao prekinuti nekoliko veza. "Postoje muškarci s kojima je zapravo prekinuo moj otac, a da toga nisu niti svjesni", rekla je. Stallone je za People časopis rekao da mu je obitelj najvažnija u životu, no da nije uvijek bilo tako. "Nekada sam stavljao posao na prvo mjesto, a danas žalim zbog toga", rekao je glumac i objasnio kako se tako što više neće ponoviti. 
 

Možda te zanima... VIDEO: Kako učvrstiti stražnjicu i noge s mini elastičnim gumama Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.