Zdravlje Simptomi i pomoć 11. prosinca 2017.

Svjetski priznati pedijatrijski neurokirurg održao predavanje u Zagrebu

Foto: Redakcija Zdrave Krave
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U Klinici za dječje bolesti Zagreb predavanje je održao prof.dr. Memet Özek, svjetski cijenjeni dječji neurokirurg, voditelj Klinike za pedijatrijsku neurokirurgiju Acibadem Altunizade, Sveučilišne bolnice zdravstvene grupacije iz Istanbula.

Kirurško liječenje epilepsije kod djece

Ovo gostovanje označava početak stručne suradnje Klinike za dječje bolesti Zagreb i zdravstvene grupacije Acibadem. Prof. dr. Memet Özek je hrvatskim stručnjacima prenio vlastita iskustva i znanja iz područja kirurškog liječenja spastičnosti kao posljedice cerebralne paralize u dječjoj dobi i kirurškog liječenja epilepsije kod djece.

Uz to što je jedan od najpriznatijih svjetskih pedijatrijskih neurokirurga, prof. dr. Özek je donedavni predsjednik Europskog društva za pedijatrijsku neurokirurgiju, član brojnih stručnih udruženja, poput Međunarodnog društva pedijatrijskih neurokirurga, te dobitnik niza nagrada za kliničke i znanstvene doprinose u dječjoj neurokirurgiji. Specijalizirao se za dječju neurokirurgiju, osobito kirurgiju duboko smještenih tumora u mozgu (moždano deblo, talamus, hipotalamus), spastičnosti, epilepsije, trauma, urođenih deformacija te za kraniofacijalnu kirurgiju i neuroendoskopiju.

Možda te zanima... Besplatno drugo mišljenje svjetski priznatih onkologa za pacijente s karcinomom Zdravlje

„Zahvaljujući modernoj tehnologiji multidisciplinarnom pristupu,danas se neurokirurzima omogućava uspješno izvođenje nekada nemogućih postupaka. Iz tog razloga bilježimo povećanu uspješnost liječenja oboljelih od epilepsije i spazme i ubrajamo ih u bolesti koje možemo uspješno ili na zadovoljavajući način sanirati“, istaknuo je prof.dr. Memet Özek.

U proteklih 30 godina liječili su više od 10 tisuća djece iz cijelog svijeta

Centar za pedijatrijsku neurokirurgiju Acibadem, kojemu je na čelu prof. dr. Özek, pruža vrhunsku zdravstvenu skrb za novorođenčad i djecu zahvaljujući svom stručnom medicinskom timu i revolucionarnoj tehnologiji. Neurokirurški pedijatrijski programi izvode se bliskoj suradnji s drugim pedijatrijskim, psihijatrijskim, radiološkim i onkološkim disciplinama kako bi se pružila sveobuhvatna skrb malim pacijentima. Pri tome koriste stečeno iskustvo u procjeni i liječenju najsloženijih neuroloških poremećaja i provođenja najsuvremenijih metoda liječenja. Naime, taj tim je u proteklih 30 godina liječio više od 10 tisuća djece iz cijeloga svijeta s iznimno uspješnim ishodima liječenja, pri čemu je stopa smrtnosti oboljelih manja od 0,25%.

Uz predavanje prof. dr. Özeka, predavanje je održao i doc. dr. Miroslav Gjurašin, jedan od vodećih neurokirurga Klinike za dječje bolesti Zagreb u kojem je dao „Prikaz hrvatske pedijatrijske neurokirurgije“. Doc. dr. Miroslav Gjurašin je specijalist neurokirurg, viši asistent i voditelj Referentnog centra za dječju traumatologiju MR RH, Klinike za kirurgiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Klinike za dječje bolesti Zagreb. Zanimljiv prikaz „Analiza pokreta“ dao je i dr. Enis Șaban, specijalist za pokretljivost u timu prof. Özeka u Klinici za dječju neourokirurgijiu Acibadem Altunizade bolnice.

Održano stručno događanje predstavlja još jedno u nizu nastojanja Klinike za dječje bolesti Zagreb da, kroz predavanja svjetski priznatih stručnjaka, liječnicima u Hrvatskoj prenese najnovije trendove u području pedijatrijske neurokirurgije, pružajući mogućnost direktne razmjene iskustava i znanja između hrvatskih i međunarodno priznatih liječnika.

Možda te zanima... Operacije tumora bez reza i krvi, skeniranje cijelog tijela u 4 sekunde! Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.