Zdravlje 18. listopada 2017.

Operacije tumora bez reza i krvi, skeniranje cijelog tijela u 4 sekunde!

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Acibadem, turska zdravstvena grupacija sa svoje 22 bolnice, otvorila je vrata hrvatskim građanima putem svoga Informativnog ureda u kojem pacijenti mogu dobiti sve potrebne informacije o liječenju u toj svjetski priznatoj zdravstvenoj ustanovi.

Acıbadem, koji u sustavu ima 22 vrhunske bolnice i 20 zdravstvenih centara izvrsnosti, svoje usluge nudi i u Hrvatskoj putem informativnog ureda koji je upravo otvoren u Zagrebu. U novootvorenom uredu mogu se dobiti sve informacije o liječenju Acıbadem-a, kao i drugo mišljenje svjetski poznatih liječnika iz Acıbadem-a.

 | Author: PR Foto: PR

Neinvanzivne operacije tumora

Acıbadem bolnice, smještene su u Istanbulu i opremljene najsuvremenijom tehnologijom, a centri izvrsnosti su u području onkologije i radiokirurgije. Acıbademove bolnice pružaju visokokvalitetnu zdravstvenu uslugu zahvaljujući najnovijim dijagnostičkim i terapijskim metodama, te širokom spektru najsuvremenijih medicinskih uređaja. Revolucionarna tehnologija primjenjuje se u radiokirurgiji za operacije karcinoma bez reza i krvi, kao što je Cyberknife kojim se neinvazivno operiraju tumori na svim dijelovima tijela, uključujući mozak, glavu i vrat, te Truebeam koji se koristi za operacije malih i teško dostupnih tumora.

 | Author: PR Foto: PR

Kemoterapije bez mučnina i problema s limfnim sustavom

Zatim, intraoperativni linearni akcelerator za jednokratnu dozu zračenja tijekom operacije raka dojke. Dok primjerice Flash CT skenira cijelo tijelo u samo četiri sekunde. Osim toga, onkološki pacijenti na kemoterapiji, zbog dobre premedikacije nemaju nuspojave kao što su mučnina, povraćanje, glavobolja i problemi s limfnim sustavom.

 | Author: PR Foto: PR

Osim Turske, Acıbadem ima bolnice u Bugarskoj, Nizozemskoj i Makedoniji. Ove godine otvoreni su informativni uredi veću u 35 gradova u 22 zemlje, uključujući susjednu Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i ostale balkanske države.

 | Author: PR Foto: PR

Osim toga, Acıbademove bolnice zapošljavaju visoko kvalificirane stručnjake. Neki od njih su među najboljima na svijetu, poput robotskog kardio kirurga prof. dr. Cema Alhana, izvanrednog profesora Dr. Şahina Şenaya, voditelja svjetske neurološke kirurške akademije dr. Necmettina Pamira, bivšeg predsjednika Europskog udruženja pedijatrijskih neurokirurga prof. dr. Memeta Özeka, koji će 8. prosinca održati predavanje u Dječjoj bolnici Klaićeva u Zagrebu. Zatim, prof. Ercümenta Ovalıja, svjetski priznatog stručnjaka za hematologiju, specijaliziranog za liječenje matičnim stanicama, te prof. dr. Sc. Sireta Ratipa, stručnjaka za transplantaciju koštane srži uz pomoć α-β T Cell Depletion Metodom (HLA) tzv. haploidentičnom metodom u kojoj donatori mogu biti bliži članovi obitelji.

 | Author: PR Foto: PR

Uspjeh umjetne oplodnje je od prvog pokušaja prilično visok

Liječnici Acıbadem koriste najsuvremenije metode liječenja, posebno u području minimalno invazivne robotske kardio kirurgije, pedijatrijske neurokirurgije i neurokirurgije za odrasle, onkologije, radioterapije i radiologije, umjetne oplodnje i transplantacije haploidentične koštane srži koja se vrlo uspješno provodi u Acibademu. Uspjeh umjetne oplodnje od prvog pokušaja u Acıbademu je prilično visok zahvaljujući embrioskopu, najmodernijem inkubatoru koji pruža sve potrebne fiziološke uvjete za razvoj živog embrija.

 | Author: PR Foto: PR

Informativni ured i u Zagrebu

"Otvorili smo informativni ured u Zagrebu jer smo željeli da Acibademove zdravstvene usluge budu dostupne i hrvatskim građanima", rekla je Leyla Ataoğlu, pomoćnik ravnatelja tima zaduženog za europsku regiju, objašnjavajući kako Acıbadem ima međunarodni odjel koji vodi brigu o pacijentima koji dolaze iz inozemstva. Taj odjel podijeljen je u nekoliko timova, a Hrvatska je sada dio tima jugoistočne Europe koji uključuje Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Kosovo, Albaniju, BiH, Srbiju, Bugarsku i Crnu Goru. Djelatnici Acıbademovog međunarodnog odjela zdravstveni su profesionalci koji govore jezicima zemalja za koje su odgovorni, pa tako i hrvatski jezik.

 | Author: PR Foto: PR

Pacijent u središtu pozornosti

Acıbadem pruža sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu A klase za međunarodne pacijente. Postupak za međunarodne pacijente u Acıbademu tako je organiziran da je pacijent u središtu pozornosti. Sve brige o prijevozu, smještaju i prijemu na liječenje obrađuju pratitelj govori hrvatski jezik radi lakšeg razumijevanja i usmjeravanja bolesnika. Acıbademovi djelatnici dočekuju pacijente u zračnoj luci, a osiguran je i transfer do bolnice te pratitelje tijekom boravka pacijenta u Acibademu.

Ured u Zagrebu otvoren je na adresi Ribnjak 14, a više informacija može se pronaći na web stranici acibadem.hr. Broj telefona je +38514400492.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
   teo74

   Ovo je navlakuša da bi privatizirali zdravstvo. A svima je jasno da se u tim bolnicama ne liječi običan narod u Turskoj i spomenutim državama. Živjelo zdravstvo samo za bogate!

  Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.