Zdravlje Simptomi i pomoć 22. kolovoza 2019.

"Probudila sam se s ukočenim vratom i nekoliko sati kasnije bila paralizirana!"

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Helen Finchman je 21-godišnjakinja koja nikad nije imala problema sa zdravljem, a ostala je paralizirana nakon što se jedno jutro probudila s ukočenim vratom.

Daily Star piše da se Finchman tijelo oduzelo zbog izuzetno rijetke bolesti. Nakon što je spavala u neugodnom položaju, sve je krenulo nizbrdo. "Nisam nikad u životu bila bolesna pa sam znala da nešto zaista nije u redu. Borila sam se s disanjem i odjednom me počela boljeti ruka. Nazvala sam liječnika i recepcionerka je rekla da moram odmah ići u bolnicu", opisala je Finchman. 

Helen je počela paničariti, hitna pomoć je stigla i obavila EKG koji je pokazao da nema srčani udar. No, njezini simptomi su bili toliko ozbiljni da je zahtijevala da ju odvezu u bolnicu

"Oni su mi pokušali pomoći da ustanem i samo sam pala kroz njihove ruke. Zbunjeno sam ih gledala zašto nisam mogla stajati", rekla je Finchman. Nažalost, ubrzo je postalo očito da je Helena paralizirana

 | Author:

"Plakala sam, a nisam mogla čak ni obrisati suze"

"Sljedeći dan su me odveli u Bolnicu Morriston u Swanseaju. Testirali su mi reflekse, ono kad noga treba reagirati ako se kucne u koljeno", rekla je Finchman, dodajući: "Moja noga nije reagirala. Plakala sam, a nisam mogla čak ni suze obrisati."

Dijagnosticiran joj je poprečni mijelitis - upala leđne moždine. Nije poznato što je potaknulo Helenino stanje i ona još uvijek istražuje najbolji način liječenja bolesti. 

Sada ima 24 godine, a otkrila je da ne može biti u potpunosti samostalna i da se oslanja na njegovatelje. "Prošle godine, kad je stvarno bilo vruće, nisam mogla ni sama izaći kako bi sjela na sunce. Zaglavila sam unutra čekajući da dođu njegovatelji. Oslanjam se na ljude da me operu, oblače, premještaju i iznose iz automobila", opisala je Helen. 

"Toliko cijenim brigu koju dobivam, ali samo želim biti sposobna samostalno raditi stvari kao i svaki druga 24-godišnjakinja. Obožavam izlaziti iz kuće, dovoljno sam dugo u zatvoru", objasnila je Helen. 

Helenin prijatelj, Simon Green, sada se natječe u maratonima u invalidskim kolicima kako bi joj financirao privatnu fizioterapiju. Helen, koja dobiva samo 15 minuta fizioterapije tjedno, rekla je: "Trebam fizioterapiju da mi pomogne da ojačam i nadam se jednog dana budem sposobnija, mogu prirodno ojačati."

Možda te zanima... Moja priča: lice mi se paraliziralo nakon što sam izašla mokre glave Zdravlje Možda te zanima... Epiduralna igla ostala joj je u kralježnici 14 godina, a mogla bi ostati i paralizirana Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.