Zdravlje Prirodno liječenje 25. srpnja 2017.

Potvrđeno je: 2 čaše vina prije spavanja pomažu u gubitku kilograma

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dobre vijesti za sve koji preferiraju vino za kardio: Dvije čaše vina prije spavanja mogu biti "čarobni napitak" za gubitak kilograma, što pokazuju dva istraživanja s Washington State Universityja i Harvard Medical School.

U crnom vinu se nalazi polifenol koji se naziva resveratrol koji pretvara "bijele masnoće" u "bež masnoće" odnosno u verziju koja lakše "izgara", tvrde istraživači Washington State Universityja. Istraživanje s Harvarda, koje je provedeno na 20.000 žena i koje su promatrane 13 godina, pokazuje da su one osobe koje piju dvije čaše vina dnevno imale 70% manje šansi imati prekomjernu tjelesnu masu. 

100-godišnjakinja otkriva da je vino tajna njezine dugovječnosti

Vino-Crno | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Koji je, dakle, značaj "večernje čaše vina"? Još jedno istraživanje pokazalo je da resveratrol također pomaže utažiti glad što znači da su nakon jedne ili dvije čaše vina manje šanse da ćeš "napraviti pohod na hladnjak" i pojesti nešto. 

Crno vino štiti stanice mozga od odumiranja?

Ako ne piješ vino, resveratrol se nalazi i u borovnicama, jagodama i (očito) grožđu. 

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      zdravisinusi

      Dvije čaše, dobro. Samo mi nije jasno čaše od 2 ili 3 dcl. Mislim da bi trebali biti konkretniji s takvim uputama.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.