Zdravlje Simptomi i pomoć 26. studenoga 2016.

Posljedice spavanja na leđima, na boku i trbuhu

Spavanje_6
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Rijetki spavaju samo u jednoj pozi, ali svatko ima najomiljeniju u kojoj provede najveći dio noći. Liječnica Janet Kennedy otkriva koja poza je najbolja, a koja najlošija za zdravlje i zašto.

Zdrava hrana koju možeš grickati čak i prije spavanja.

Dr. Janet Kennedy otkrila je posljedice položaja u kojima ljudi spavaju - na leđima, na boku i na trbuhu. Ona kaže da je upravo spavanje na trbuhu najgora varijanta jer stvara neugodan pritisak na vrat i leđa. Može pomoći stavljanje jastuka pod glavu, ali svejedno to nije poza u kojoj je poželjno spavati.

Spavanje_5 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Dodaje kako je za kralježnicu najbolje spavati na leđima, ali ta poza povećava šansu za hrkanje pa, ako imate problema s s time - ne spavajte na leđima.

Je li popodnevno spavanje poželjno i tko bi ga trebao izbjegavati?

Definitivno najboljom pozom ova liječnica je izdvojila - spavanje na boku. Tako su dišni kanali otvoreni pa je ovaj položaj najbolji izbor za ljude koji imaju apneju (zastoj disanja u snu) i one koji hrču. Međutim, ova poza može biti problem za kralježnicu, ali to se može riješiti stavljanjem jastuka između koljena kako bi kralježnica stajala ravno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.