Zdravlje 05. listopada 2021.

Nika Turković fotografijom u toplesu podiže svjesnost o raku dojke

Foto: Instagram/Nika Turković
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mlada glazbenica zaštitno je lice ovogodišnje kampanje udruge Europa Donna Hrvatska, a priznaje kako se osobno imala prilike susresti s ovom opakom bolešću

Listopad je mjesec u kojem podižemo svijest o raku dojke, a svojom posljednjom objavom na Instagram profilu Nika Turković poslala je pratiteljima važnu poruku. "Mali reminder da je listopad mjesec koji posvećujemo borbi protiv raka dojke, od kojeg oboli i umire previše zmajica. Meni je ovo jako blizu srcu, pa vas ovim putem tjeram da se redovno pregledavate i da vodite brigu o sebi", napisala je mlada glazbenica. 

Fotografijom na kojoj pozira u toplesu skrenula je pažnju na važnost samopregleda kao prvog koraka ranog otkrivanja raka dojke. "Nažalost, u svojoj blizini sam se osobno imala prilike susresti s ovom opakom bolešću. Moja je baka imala rak dojke čak dva puta u životu, zbog čega sam vrlo svjesna važnosti samopregleda, redovitih kontrola i mogućnosti prevencije kobnih situacija", rekla je Nika koja je i zaštitno lice ovogodišnje kampanje udruge Europa Donna Hrvatska. Udruga Europa Donna Hrvatska organizira Dan ružičaste vrpce već 22 godine kao uvertiru u mjesec u kojem se ističe važnost brige o svom zdravlju, s posebnim naglaskom na rano otkrivanje raka dojke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N. (@nikaturkovic)

"Cijeli život vodim brigu o svojim grudima. Mislim da je to najmanje što možemo za sebe učiniti; da brinemo o svom zdravlju i da se bar u tom segmentu života stavljamo na prvo mjesto, uvijek“, poručila je Turković. Dodaje kako je briga za zdravlje malo važnija od one estetske za koju danas i previše marimo.
 

Možda te zanima... Rak dojke: Rizični faktori, simptomi i kada započeti s pregledima Zdravlje
 

Neovisna, neprofitna organizacij Europa Donna Hrvatska u svojih 28 godina aktivnog djelovanja intenzivno i uspješno radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje te optimalno liječenje, kao i medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju oboljelih žena te istovremeno radi na  povećanju sredstava za istraživanje same bolesti.


Možda te zanima... Ida Prester: Golim grudima spasila osam života i demistificirala jedan tabu Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.