Zdravlje Prirodno liječenje 02. kolovoza 2021.

Lugomer otkrila trik kako spriječiti trljanje bedara, a mi ti donosimo praktičnija rješenja

Foto: instagram Plus-size model Lucija Lugomer pokazati će svoje plesne vještine u ovogodišnjem Plesu sa zvijezdama
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lucija Lugomer je u novoj objavi skrenula pažnju na probleme osoba s 'većim bedrima' koja se tijekom ljeta trljaju jedno o drugo te izazivaju iritaciju kože i otkrila dosjetljivo rješenje omotavši jedno bedro ručnikom za plažu.

Plus-size model Lucija Lugomer novom je objavom na Instagramu oduševila pratiteljice koje su se prepoznale u problemu 'većih bedara' i iritacije kože: "Samo oni s velikim bedrima će razumjeti. Tko je bio u ovakvoj situaciji? Čovjek se snađe u mukama", napisala je Lucija uz fotografiju. Na fotografiji se može vidjeti da je Lucija smislila sjajnu ideju i omotala desno bedro ručnikom kako bi izbjegla trenje kože. 

Vježbe uz koje će masne naslage s unutarnje strane bedara postati prošlost

Žene su bile oduševljene Lucijinim izumom: "Hahaha, pa ja ću krepat. Svaka čast!", "Ti uvijek pogodiš u onu točku gdje treba. Totalno se mogu povezati s tim i hvala ti od srca na ovome", "Izum ti je top", "Totalno poznata situacija, bravo za snalažljivost!"- samo su neki od zahvalnih komentara.

Možda te zanima... Tri vježbe uz koje ćete konačno učvrstiti unutarnju stranu bedara Fitness

Dakle, trljanje bedara nije problem sam po sebi nego to što s tim dolazi i svrbež, crvenilo, a u ekstremnim slučajevima čak i žuljevi. Trenje bedara možeš iskusiti bez obzira na veličinu svog tijela, a može se dogoditi svakome čija se bedra dodiruju. Zapravo, to nije samo problem unutarnjeg dijela bedara - može se dogoditi i s rukama i oko linije grudnjaka. Odnosno, može se dogoditi na bilo kojem dijelu tijela gdje se stvori kombinacija vlage i trenja kože na kožu. A mi ti donosimo još provjerenih načina kako se riješiti ljetnih muka i spriječiti trljanje bedara!

žena vježba bedra Možda te zanima... 10 klasičnih vježbi uz koje će vaša bedra postati tanja i izduženija Fitness

Upotrijebi proizvode protiv znojenja 

Dezodorans je izvrsno oružje za zaštitu od trljanja unutarnjeg dijela bedara, budući da je proizvod dizajniran da spriječi znojenje. Samo zato što je namijenjen za pazuhe ne znači da ga ne možeš koristiti na nekim drugim dijelovima tijela i tako se boriti protiv vlage. Isto tako, možeš koristiti antiperspirant koji osim što ti može spriječiti znojenje, može ti i dodatno hidratizirati unutarnji dio bedara što je dodatna zaštita od crvenila.

Domaći lijek

Kombinacija od kokosovog ulja i kukuruznog škroba može ti pomoći. Zapravo, može ti dati osjećaj klizanja bez da se osjećaš previše nauljeno. Neki recepti također dodaju ulje lavande, najbolje koristi 3/4 šalice kokosovog ulja s 1/4 šalice kukuruznog škroba. Nanesi ga prije nego što negdje kreneš ili ga pohrani u malu posudicu i čuvaj ju u torbici kako bi ju koristila kad ti postane problem. Ovo je najbolje za situacije s manjom količinom znojenja, poput ljetnog dana kad nećeš vježbati, ali ćeš biti vani na vrućini. 

Možda te zanima... Najbolje vježbe za bedra i stražnjicu nakon sjedenja i ležanja Zdravlje

Potraži odjeću koja će ti dati sloj tkanine između bedara

Kupnja duljih kratkih hlačica može izgledati kao očigledno rješenje, ali u mnogim slučajevima kad kupujemo odjeću koja nam se sviđa predvidimo funkcionalnost odabranih komada. Isto tako, ponekad može biti izazov pronaći dulje kratke hlačice. Ako ih vidiš, kupi ih jer su one definitivno jedan od načina eliminiranja trenja.  Amazon prodaje trake koje sprječavaju trljanje bedara, mogu se nositi ispod haljine i suknje, a mogu se koristiti kao modni dodatak uz kratke hlače. Trake će ti omogućiti zaštitu kože bez ulja i bez kemikalija. Sastoje se od rastezljive čipke i spandexa, dostupne su u 6 veličina i preko 10 različitih boja i varijacija dizajna. Moći ćeš ih koristiti u svim prigodama, a cijene su im u rasponu od 17 do 19 američkih dolara. 

Dječji puder

Vlaga može razgraditi gornji sloj kože, ostavljajući ju poderanom, iritiranom i bolnom. Kako to možeš spriječi? Možeš koristi dječji puder. Puder odlično štiti tvoju kožu od znojenja i pomaže koži da ostane suha.  No, svakako ako je tvoje znojenje intenzivno, posjeti svog dermatologa. 
 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mara46

      @višnja komentar ti je ko ručnik oko Lucijinog bedra. I mršavi ljudi se znoje. Ne rade svi u klimatiziranim uredima. Da bi debele smršavile, trebaju se kretati i vježbati, pri čemu dolazi do trenja i problema. I manje jesti, naravno. Ručnik oko bedra izgleda kao prva pomoć, a ne genijalno rješenje. Možda je tekuća kreda bolje rješenje. Ako anoreksične mumije mogu "propagirati zdrav život", onda mogu i debele.Mada se ne čini da Lucija propagira debljinu kao zdrav život, nego živi svoj život BMK

    • Default avatar -
      višnja

      a da mal smršavi ne bi joj trebalo to šta već radi.....propagira nezdravu debljinu u rubrici "zdrava"..koji oksimoron!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.