Zdravlje Zdravlje žena 16. listopada 2017.

Lijek na bazi peršina časne Ljubice iz Posušja liječi Escherichiju Coli

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tajnama Božje ljekarne časna Ljubica se bavi već 30 godina. Preglede ne naplaćuje. Ljudi je neprestano zovu, pišu joj, traže savjet, lijek, termin. Njeni recepti s ljekovitim biljem koje pažljivo ubire u bosanskim planinama od veljače do listopada, pomažu protiv mnogih bolesti i tegoba.

Nekoliko kilometara od Posušja, skrivena u šumici, sestra Ljubica i njene pomoćnice pregledavaju i liječe pripravcima od svježe ubranih biljka. Već pri dolasku pred njezinu staru obiteljsku kuću, čiji je prvi dio pretvoren u ordinaciju, ljekarnu i čekaonicu, mnogi shvate da nisu pogriješili što su došli, a dolaze iz Dubrovnika, Splita, rijeke, Zagreba, Varaždina, Osijeka, svih krajeva BiH. Časna Ljubica smatra kako svaka bolest ima svoju travu: "Čak i oblik nekih biljaka sliči organu koji liječi, a ja u tome vidim veličanstven spoj Boga, prirode i čovjeka", rekla je sestra Ljubica i dodala da svoj moto pretočiti u četiri riječi: "Kap molitve i kap lijeka."

Bol_U_Trbuhu Možda te zanima... Opasni tipovi urinarnih infekcija Zdravlje

Escherichiju Coli uspješno liječi peršin

Sastojci:

  • 25 dkg korijena peršina
  • 2 limuna s korom
  • 20 dkg meda
  • 2 dl maslinova ulja

Priprema: Korijen peršina oprati pa samljeti u mašini, a isto tako učiniti i s limunom. Izmiješati peršin i limun i u njih staviti med i maslinovo ulje. Spremiti u čistu staklenku. Uzimati jednu veliku žlicu prije doručka i jednu prije večere dok se sve ne potroši.

Možda te zanima... Redovnički keksi: Čiste krv, popravljaju koncentraciju i otklanjaju mrzovolju Hrana

Do prohodnijih jajovoda kukuruznim brašnom

Sastojci:

  • 1/2 kg kukuruznog brašna
  • vruća voda

Priprema: Brašno staviti u veću zdjelu i u njega dodati vruću vodu da se dobije smjesa gustoće palente. Žene trebaju trbuh ispod pupka namazati maslinovim uljem. Na čistu krpu nanijeti napravljenu smjesu te njome pokriti trbuh. Držati tako dok se ne ohladi i ponavljati postupak deset večeri zaredom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.