Hrana Hrana kao lijek 10. listopada 2017.

Redovnički keksi: Čiste krv, popravljaju koncentraciju i otklanjaju mrzovolju

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Najpoznatiji sveci koji su liječili ljekovitim biljem su sveta Hildegard, sv. Albert Veliki i sveti Bazilije. Ali samo su recepti sv. Hildegard primjenjivi u današnje vrijeme, dok su ostali zastarjeli. Hildegard iz Bingena (1098. - 1179.) bila je redovnica koja je cijeli život imala vizije.

Možda te zanima... Neodoljivi slatko - slani keksi od samo pet sastojaka Hrana

U svojim medicinskim djelima Hildegard opisuje iznimnom točnošću brojne bolesti i njihove simptome te ih razlikuje ovisno o uzrocima. Njeni ljekoviti pripravci uključuju sastojke kojih nema u njezinu kraju i koje ona nikad nije vidjela, primjerice cijeli niz ljekovitih pripravaka koji su se spremali od kita ili noja. Dnevni list 24 sata u izdanju 10. listopada objavio je prilog "Ljekoviti recepti svetaca i redovnika" iz kojeg ti donosimo i recept za čišćenje krvi i protiv anksioznosti sv. Hildegard iz Bingena.

Možda te zanima... Od raka se može ozdraviti, tvrdi franjevački redovnik iz Brazila Zdravlje

Keksi za slabu koncentraciju, depresiju, mrzovolju ili čišćenje krvi

"Uzmi po želji muškatnog oraščića, iste težine cimeta i umjereno klinčića, usitni to u prah te od tog praha uz dodatak pšeničnog brašna i nešto vode načini kekse.

Često ih jedi, pa će iščeznuti sva gorčina tvoga srca i tvojih misli, tvoje će se skučene misli proširiti, um će se razbistriti, a glas pročistiti, smanjit će se štetni sokovi u tebi - ti će te keksi ojačati."

Možda te zanima... U pola sata napravi keksiće s kojima ćeš lakše otopiti masno tkivo Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.