Neodoljiva kombinacija slanih krekera, karamele, čokolade i hrskavih badema koja se brzo priprema i jednako brzo nestaje s tanjura. Za 20 minuta napravit ćeš slasne kolačiće koji idealno odgovaraju uz šalicu kave. Možeš ih i lijepo narezati i zapakirati u ukrasnu kutiju i pokloniti prijateljima kad im ideš u posjetu.
Sastojci:
- 250 g slanih krekera
- 220 g maslaca
- 200 g smeđeg šećera
- 350 g čokolade za kuhanje
- 150 g nasjeckanih badema
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva i namasti posudu za pečenje.
- Rasporedi krekere u posudu, jedan uz drugi.
- U tavi rastopi maslac, dodaj smeđi šećer i kuhaj dok ne postigne temperaturu od 112 stupnjeva. To možeš provjeriti tako da ispustiš malu količinu smjese u hladnu vodu i ona bi trebala formirati kuglicu.
- Prelij mješavinu ravnomjerno preko krekera i peci 15 minuta.
- Čim izvadiš iz pećnice dodaj nasjeckanu čokoladu i razmaži kad se otopi. Dodaj bademe na vrh i držite u zamrzivaču 20 minuta prije serviranja.
Naslovna fotografija ne odgovara receptu