Zdravlje 11. veljače 2019.

Lady Gaga: "Mnogi se umjetnici bore s bolestima mentalne prirode"

Foto: Profimedia
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U nedjelju navečer u Los Angelesu održana je dodjela jedne od najprestižnijih glazbenih nagrada - Grammy. Jedna od dobitnica je i Lady Gaga koja je osvojila Grammy za najbolju pop duo izvedbu pjesmu "Shallow" iz filma "A Star Is Born".

Prilikom preuzimanja nagrade pjevačica je bila vrlo emotivna i uputila je moćnu poruku o mentalnom zdravlju.

"Ako ne dobijem drugu priliku da to kažem, sada ću iskoristiti priliku i reći da sam ponosna što sam dio filma koji se bavi pitanjima mentalnog zdravlja koje je jako važno. Mnogi se umjetnici bore s bolestima mentalne prirode, zato se moramo pobrinuti jedni za druge. Dakle, ako vidite nekoga tko je povrijeđen, ne skrećite pogled. A ako netko vas povrijedi, iako bi to moglo biti teško, nađite hrabrost u sebi i nemojte mu zamjeriti", rekla je Lady Gaga.

U svom govoru spomenula je i Bradleya Coopera s kojim je izvodila pjesme u filmu. Cooper nije bio u L.A.-u jer je bio na dodjeli nagrada BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) koja se održavala isti dan te je rekla da joj je bilo zadovoljstvo pjevati s njim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#LookWhatIFound #AStarIsBorn

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Pjevačica već dulje vrijeme koristi svoj utjecaj kako bi širila svjesnost o pitanjima mentalnog zdravlja. "Kad govorim o mentalnom zdravlju, pogotovo kad govorim o svome, često s druge strane naiđem na tišinu. Postoje i moji obožavatelji koji čekaju neku zgodnu mogućnost da podijele svoje tegobe slične prirode sa mnom, ali uvijek potajno. Smatram da probleme povezane s mentalnim zdravljem treba iznijeti na svjetlo dana", rekla je na dodjeli nagrada u studenom prošle godine (nagrda Patron of the Artist Award).

Možda te zanima... Fibromialgija uzrokuje bol u cijelom tijelu, a Lady Gaga bori se s tom bolešću Zdravlje

Gaga Možda te zanima... Lady Gaga na strogoj dijeti Dijeta

Neki od nagrađenih Grammyjem za 2018. godinu:

  • Najbolji novi izvođač - Dua Lipa
  • Najbolji pop album - Ariana Grande "Sweetener"
  • Najbolja dance pjesma - Silk City, Dua Lipa, Diplo and Mark Ronson "Electricity"
  • Najbolja rap pjesma - Drake "God's Plan"
  • Najbolji R&B album - H.E.R. "H.E.R."
  • Najbolja R&B pjesma - Larrance Dopson, Joelle James, Ella Mai i DijonMcFarlane "Boo'd Up"
  • Najbolji rock album - Greta Van Fleet "From The Fires" Možda te zanima... Ljudi koji češće plaču mentalno su snažniji Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.