Zdravlje 02. lipnja 2016.

Kakve veze ima svekrva sa štitnjačom?

Stitnjaca_4
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kakve veze ima svekrva sa životom i karijerom? Ima, i te kako. Ako je ona kamen na koji se stalno spotičeš i nikako da mirno prođeš pokraj njega, onda je to očito situacija koja vrišti za rješenjem. Nije važno o kome je točno riječ svekrvi, šefu, suprugu, djetetu, mami ili tati

Jer ako imaš problema s komunikacijom s bilo kojom osobom, imaš pritajenu bombu koja u svakom trenutku može eksplodirati pa i u onim važnim trenucima kada ti to najmanje treba (pred važan sastanak, pred potpisivanjem važnog ugovora, dok ti je dijete bolesno, kad te boli glava). Ti si tada neracionalna osoba. Ako imaš komunikacijski problem ti si emotivna i nerealna osoba, jer nisi u stanju kontrolirati svoje emocije. To znači da ne pridaješ pažnju rješavanju problema, nego si rob svojih strasti.

Samo dva uzroka svih problema u komunikaciji

Zapamti, ako imaš problem s nekom osobom, samo su dva uzroka (onda lako možeš naći i rješenje):

  • ta osoba ima nešto (neku osobinu ili nešto materijalno) što bi ti željela imati, a nemaš, pa te to izaziva
  • ta osoba ima nešto što ti imaš, a ne bi željela imati, pa te podsjeća na to i iritira

Teškoće uzrokovane lošom komunikacijom

  • Ako si emotivna osoba i još k tome ne poznaješ sebe, nisi podobna ni za kakve vodeće pozicije u poslu, jer ako ne možeš kontrolirati i dovesti u red sebe – kako ćeš druge?
  • Ako tvoje emocije nadvladavaju tvoj razum, tvojim privatnim životom vladat će strast, žudnja, nemir.
  • Ako imaš problem s nekom osobom, dok radiš važne stvari, mislit ćeš na to. Misli troše puno glukoze. Upadat ćeš u hipoglikemiju, a da to ne znaš. U hipoglikemiji nisi svoja. Može li se računati na tebe?
  • Ako imaš problem s nekom osobom svoje slobodno vrijeme popunjavat ćeš (jedva čekajući) ispijanjem kava u kafiću samo da bi ogovarala tu osobu. To ti donosi privremeno olakšanje i dugoročno gorak okus u ustima i miris vlastitog nespjeha i još gore nemoći.
  • Ako imaš problem s nekom osobom, riješi vlastite blokade i ograničenja. Ali, ne zavaravaj se pričama o ljubavi.

Ljubav nije emocija - ljubav je ljubav

Ni jedna definicija ljubavi koju sam čula nije mi zadovoljavajuća, nije realna. Sve je to za mene "trlababalan". Kad shvatim ljubav, možda ću ti moći prenijeti poruku koja će ti koristiti. Ja znam za sebe. Ali to nije definicija ljubavi za svakoga. Ja najviše volim mir. Za mene je ljubav mir. Volim biti mirna u duši, jer iz tog stanja mogu biti kreativna, mogu biti sretna, mogu biti nesretna, mogu svjesno biti živa. Zato, sve što mi nosi mir, za mene je ljubav.

Što ti najviše voliš?

Da bi znala što najviše voliš moraš svaki dan vježbati. U svakoj situaciji, reci svoje mišljenje. Tako ćeš saznati što najviše voliš i što najviše voli tebe. Šutnja nije zlato. To je arogantni zaključak onih koji misle da su bolji od drugih s kojima ne bi trebali dijeliti svoje mišljenje. Šutnja donosi psihosomatske tegobe koje se razvijaju u kronične bolesti.

Psihosomatska glavobolja, psihosomatski razvoj hormonskih poremećaja, psihosomatski bolovi u vratnoj kralježnici. Što je sve to? Saznajte kako nastaju psihosomatske bolesti i kako ih spriječiti na programu:

  • Revitalizacija vrata, glave i štitnjače 22-24 & 24-26 lipnja, Primošten
  • Radionica je namijenjena za one koji su kronično umorni, boli ih vrat i leđa, koji imaju probleme sa štitnjačom, koji su pod pritiskom i očekivanjima.
  • Na radionici će dobiti vježbe u prirodi, edukaciju, metode antistresa, masaže i tretmane, meditaciju. Voditelj: Meri Bura i suradnici.

Doznaj više o radionici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.