Zdravlje 24. rujna 2019.

Jordan Peterson, Žižekov rival i autor knjige '12 pravila za život', završio na odvikavanju

Foto: Facebook/Dr Jordan B Peterson
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jordan Peterson, kanadski klinički psiholog i profesor na Sveučilištu u Torontu, prijavio se na rehabilitaciju u New Yorku, otkrila je njegova kći.

Autor "12 pravila za život" potražio je pomoć u odvikavanju s lijeka protiv tjeskobe - klonazepama, rekla je njegova kćerka Michaila Peterson u videu koji je u četvrtak, 19. rujna objavljen na njenom kanalu na YouTubeu. "Nikada nisam vidjela svojega oca takvog", rekla je 27-godišnjakinja u videu od osam i pol minuta. 

Jordan Peterson (57) počeo je uzimati navedene lijekove kako bi se nosio sa stresom zbog tumora od kojega je oboljela njegova supruga, Tammy Roberts početkom ove godine, rekla je njegova kćer.

Peterson je međunarodnu slavu stekao na YouTube kanalu te zbog svojih oštrih kritika političke korektnosti i identitetske politike ljevice. 

Kontroverzni profesor Sveučilišta u Torontu otvoren je bio i oko svojih prethodnih borbi s depresijom, s kojom se bori još od svojih tinejdžerskih godina.

Petersonova knjiga "12 pravila za život" je na prošlogodišnjem Interliberu bila najprodavanija knjiga. U travnju ove godine održao se "dvoboj u Torontu" između Petersona i Slavoja Žižeka. Ulaznice za razgovor između konzervativnog psihologa i ljevičarskog filozofa bile su rasprodane.

Možda te zanima... Simptomi depresije kod muškaraca drugačiji su nego kod žena Zdravlje Depresivna-Žena Možda te zanima... Sedam simptoma koji mogu biti znak da si u depresiji Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.