Zdravlje 01. siječnja 2016.

Što donosi 2016. na području zdravlja?

Majmun-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Energija u 2016. godini Vatrenog Majmuna bit će pomalo napeta, nemirna i nestrpljiva. Možemo je opisati poput tempirane bombe pogotovo u razdoblju svibnja, lipnja i srpnja pa se tada mogu očekivati iznenadni šokovi, a nažalost i sklonost nesrećama i ozljedama

Godina povezivanja s prirodom

Kako bi se što bolje snalazila u uvjetima koje donosi 2016. godina, preporučujem da se povezuješ s prirodom, imaš redoviti kontakt sa zemljom, redovno šetaš prirodom i izvan grada, vrtlariš i slično. I u proljetnim i u ljetnim mjesecima je također važno biti u kontaktu s vodom ili provoditi vrijeme blizu mora, rijeke ili jezera. U drugoj polovici godine možeš očekivati depresivna stanja i sklonost ovisnostima.

Mogućnost novih epidemija

Općenito, godina koja dolazi donosi energiju koja će uzrokovati probleme vezane uz pluća i respiratorni trakt pa se mogu očekivati gripe, upale pluća, alergije, astme i slično. Također će biti naglašena nervoza, anksioznost i panična stanja. Izraženiji će biti problemi sa srcem i krvožilnim sustavom. Sklonost trovanju hranom i problem s probavom, žuči i jetrom. Važno je još dodatno posvetiti pažnju pravilnoj prehrani. U ovoj godini je još dodatno važno izbjegavati prekomjerno uživanje alkohola, opijata i lijekova. U određenim mjesecima, svibnju i studenom će biti i moguće zarazne epidemija koje do sada nisu bile u takvom obliku.

Prema svom osobnom elementu možeš vidjeti na što trebaš obratiti više pažnje kako bi održala balans:

Doznaj ovdje koji si element prema Feng Shui horoskopu.

Drvo

Iduću godinu pripazi na ozljede, zglobove i kralježnicu, pogotovo ako si Yang Drvo. Moguća je iscrpljenost i problemi s hormonima, srcem i bubrezima.

Preporuka: Izbjegavaj ekstremne sportove, vožnju automobilom pogotovo u osmom mjesecu. Budi cijelu godinu u redovnom kontaktu s vodom, plivaj, idi na tursku sauna ili u spa, a ako ništa drugo, onda si doma pripremaj kupke.

Vatra

Iduću godinu mogla bi biti često iziritirana, nemirna i eksplozivna. Pripazi na ozljede, pogotovo ako si Yin Vatra te na jetru, živce i kralježnicu.

Preporuke: Izbjegavaj sportske aktivnosti kad si umorna, također vožnju automobilom pogotovo u osmom mjesecu. Provodi dosta vremena u šumi i prirodi, grleći drveće i meditirajući.

Zemlja

Osobe rođene u elementu Zemlje trebaju u 2016. više pripaziti na zdravlje i blagostanje, pogotovo Yin Zemlja na fizičke probleme, a Yang Zemlja na psihička opterećenja. Mogla bi biti nervozna, imati gastroenteroloških problema te problema sa slezenom, trovanjem hranom i anksioznošću.

Preporuke: Ne pretjeruj s obvezama i ne dozvoli si prekomjerno analiziranje svake sitnice.  Preporuča se meditacija, opuštanje, masaže, refleksoterapija i pravilna prehrana.

Metal

Osobe rođene u elementu Metal najviše su na udaru za probleme s plućima te gastroenterološke bolesti. Mnogo će fizičkih problema biti uzrokovano nervozom, pogotovo za Yin Metal.

Preporuke: Važno je da se puno krećeš i budeš fizički aktiva, najbolje kroz vježbe, tai chi, plivanje ili borilačke vještine. Provodi što više vremena na svježom zraku.

Voda

Osobe rođene u elementu Voda trebaju u 2016. više pripaziti na zdravlje i blagostanje, pogotovo Yin Voda na fizičke problem, a Yang Voda na psihička opterećenja. Mogli bi se pojaviti problemi vezani uz srce, bubrege i hormone, ali i sklonost depresiji i bipolarnom ponašanju, pogotovo za Yang Vode.

Preporuke: Izbjegavaj stres i opterećenja, provodi vrijeme u prirodi pogotovo u šumi ili na selu. Relaksiraj se, redovno se fizički odaraj, dovoljno spavaj i izbjegavaj ići na spavanje nakon 23 sata.

Saznaj koja je tvoja najbolja Feng Shui ljubavna kombinacija, klikni ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.