Zdravlje 16. svibnja 2014.

Od kontracepcijskih tableta se debljam?

Kontr2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Od same pojave kontracepcijskih tableta postoji mnoštvo predrasuda o tome da one uzrokuju razne promjene na tijelu. Uz to da one povećavaju količinu celulita ili da utječu na plodnost žene, svakako su češće tvrdnje da ovaj oblik kontracepcije uzrokuje debljanje i dlakavost. Mnoga sumnjičava mišljenja postoje i danas pa smo točan odgovor potražili od specijalistice ginekologije  dr. sc. Ulle Marton

Zabluda ili istina?

Naime, strah od debljanja smatra se glavnim razlogom nekorištenja i prestanka uzimanja kontracepcijskih tableta. Predrasuda o pojačanoj dlakavosti potječe od prvih godina korištenja hormonskih tableta kada su u njihov sastav ulazili hormoni koji su po svom sastavu pak bili slični testosteronu, muškom spolnom hormonu.

Dr. sc. Ulla Marton, specijalistica ginekologije i opstetricije iz Poliklinike Dr. Marton, u video prilogu dala nam je odgovor na pitanje jesu li doista pojačana dlakavost i debljanje posljedica uzimanja kontracepcijskih tableta. Saznaj je li riječ o zabludi! 

Više o najčešćim mitovima o kontracepcijskim tabletama možeš doznati ovdje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.