Zdravlje Prirodno liječenje 31. ožujka 2021.

Dvije stvari bez kojih celulit ne ide dolje

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Često ljudski um ne može shvatiti zašto se toliko loših situacija događa u nizu. Ponekad se to tumači kao loša sreća u životu ili nesretna sudbina. Te situacije nećemo doživjeti kao kaznu, ako prihvatimo da sve što nam se zbiva nije slučajno.

Sve događaje koji nas traumatiziraju ne bismo trebali doživljavati kao propast, već bismo kroz njih trebali steći iskustva i tako duhovno ojačati. Kada dođe do takvih faza u životu potrebno je razmisliti o nekim promjenama. Možda smo do sada imali negativno mišljenje o sebi ili o drugim osobama s kojima smo povezani.

Mnoge osobe žele promjene pa krenu s teškim tjelovježbama, a da gotovo istodobno štete sebi ako pretjeruju ili ne paze na hranu koju jedu, jer ona ima golem utjecaj na sve razine našeg bića. Mi smo ono što jedemo. Ukusni zalogaji hrane koje stavljamo u usta razvijaju svaku stanicu našeg tijela i ne utječu samo na fizičko zdravlje nego i na način razmišljanja. Mnoga su istraživanja pokazala da određena hrana izravno utječe na rad mozga djelujući na kemijske neuro – odašiljače u mozgu koji su zaduženi za različite mentalne i fizičke funkcije - pamćenje, spavanje, koordinaciju pokreta, bol, potištenost, sposobnost učenja pa čak i na naše spoznavanje stvarnosti.

Hranom i kretanjem protiv celulita

Svaka je hrana prožeta svojom vlastitom suptilnom vibracijom određene frekvencije, a ta vibracija djeluje na tijelo i um. U zadnje je vrijeme sve više mladeži koja uživa u obrocima "brze hrane", što pridonosi lošem tenu i probavnim smetnjama. Teško je uopće raspravljati o energiji te hrane. Ljudi sve više počinju shvaćati da su energetska bića te da su atomi koji čine fizičko tijelo energija. Kad im se pojavi neki poremećaj, često se obraćaju bioenergetičarima kako bi uspostavili izgubljenu ravnotežu.

Jedan od čestih problema kod žena, a koji ih osobito počinje smetati u ovo doba godine je celulit. Uzroci mogu biti nepravilna prehrana, hormonalni poremećaj, stres ili loša cirkulacija.

Možda te zanima... Ekcem, akne, psorijaza: Poruke koje nam šalje koža i kako sunce na nju utječe Zdravlje

Promjene se događaju neočekivano i brzo

Nela (23 g ), studentica iz Zagreba, bila je nezadovoljna jer je imala problema s kožom lica. Nikakvom šminkom nije mogla prikriti ranice koje su nastajale nakon istiskivanja bubuljica. Toliko ju je smetalo da je upala u fazu depresije koja je ostavljala tragove na sve aspekte njezina života. Hranila se uglavnom u studentskom restoranu i malo je uzimala voća i povrća. Nakon pregleda kod ginekologa utvrđeno je da ima policistične jajnike, što je i bio najveći razlog problematične kože.

Nakon samo pet bioenergetskih tretmana, Nela se počela osjećati vitalnije, sigurnije, a bubuljice na licu su vidno nestajale. Nakon dva mjeseca, pregledom kod ginekologa utvrđeno je da nema više policistične jajnike. Povremeno dolazi na tretmane, ali samo zbog energetske ravnoteže.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Gospođa Tea (49 g. ) imala je dugogodišnji hormonalni poremećaje koji se očitovao u neredovitim menstrualnim ciklusima. Osim toga imala je probavne smetnje popraćene čestim glavoboljama. Međutim, sve bi to nekako prebrodila da se svakodnevno nije rastuživala gledajući svoje tijelo, a najviše bedra puna nakupina celulita. Zbog toga se osjećala manje vrijednom i neprivlačnom. Priznala je da je njena prehrana jako loša, ne voli kuhati pa se zavarava s brzom hranom, uzima dosta slatkiša i obožava gazirane napitke.

Bila je ugodno iznenađena kada je krenula na bioenergetske tretmane i primijetila kako se njezino tijelo počelo „otapati", probava se pokrenula, a glavobolje su svakim danom bile sve slabije, a menstrualni ciklusi su se normalizirali. Imala je burne reakcije - pojačano mokrenje i znojenje. Zapravo, u tijelu se tada događa kompletno čišćenje, tako da mnogi izgube i po nekoliko kilograma. Gospođa Tea je nakon toga potražila stručni savjet nutricionistice te promijenila način prehrane. Osim toga popravilo joj se samopouzdanje  i krenula je na jogu. Ubrzo je prepoznala da ljepota nije koža bez bora i jedro tijelo već se očituje o stavu prema životu , u vječnoj pozitivnosti i djetinjoj životnosti.

Možda te zanima... Kako postići dobru liniju na brz i zdrav način? Dijeta

Nekoliko savjeta što izbjegavati protiv celulita:

  • slatkiši i šećer
  • previše soli
  • tjestenine
  • masno meso i prerađevine
  • gazirana pića

Najbolja hrana protiv celulita

  • riba, laneno sjeme, sjeme suncokreta, orašasti plodovi
  • borovnice, orasi, kruške, naranče, limeta, lubenice
  • peršin, đumbir, bijeli luk, cikla, ružmarin
  • jaja
  • Od napitaka se preporučuje obična voda i zeleni čaj

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.