Zdravlje 11. lipnja 2024.

Bore na licu odaju kakva ste osoba i kakvog ste zdravlja

Bore na licu
Foto: Guliver/Shutterstock Sitne bore uz vanjske kutove očiju povezane su s glavoboljom i bolovima u očima
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pogled na nečije lice može otkriti što se događa unutar bića te osobe. Ne kaže se uzalud da je lice ogledalo duše i kao knjiga koja se lako može pročitati. Na stranicama takve knjige svaka utisnuta bora nešto znači.

Osim što su vidljivi znak starenja, bore mogu odati osobnost i što je osoba proživjela. Odražavaju unutrašnju patnju, iskušenja, a neke ukazuju i na zdravstvene probleme.  

  • Bore ispod oka, točno u ravnini zjenice povezane su s tužnim mislima, nezadovoljstvima, nemogućnošću izražavanja vlastitih osjećaja. Bore ispod očiju, općenito, mogu ukazati i na moguće probleme u radu bubrega.
  • Sitne bore uz vanjske kutove očiju povezane su s glavoboljom i bolovima u očima. Međutim, mogu biti i odraz poigravanja suprotnim spolom i odricanja od ljubavi. Mogu izražavati i osjećaj srama.
  • Bora od unutrašnjeg ruba desne obrve do unutrašnjeg kuta oka karakterizira oštrog promatrača, ali i vrlo osjećajnu osobu. Može nastati i zbog tegoba u organima za probavu, dugotrajne napetosti i nemira, kao i pretjerane usredotočenosti na određena događanja i osobe.
  • Istovjetna bora s lijeve strane označava veliku usredotočenost na samog sebe i sklonost ka depresiji. Također se povezuje s upalom desni zbog oslabljenog imuniteta. 
Možda te zanima... Ovo su "bombe" za bore - tri prirodne maske za lice s učinkom botoksa
  • Dvije ravne bore koje idu od unutrašnjih rubova obrva prema čelu ukazuju na moguće probleme u radu jetre. Povezuju se i s napetošću živaca i otežanom sposobnošću donošenja odluka. 
  • Uspravna bora koja kreće od sredine obrva karakterizira osobe koje teško podnose autoritete. One su čvrste i odlučne i uživaju u osjećaju moći i vlastite sposobnosti. Kada ne uspiju postići ono što žele, obuzima ih osjećaj nemoći. 
  • Ako je bora od sredine obrva vodoravna, znači da je osobi važnija moć od autoriteta. Međutim, želja za pokazivanjem moći se povlači da bi ustupila mjesto osjećaju unutrašnjeg mira
  • Bora sa desne strane lica, koja kreće od početka nosa prema vanjskom rubu lica, pokazuje snažnu živčan napetost, uzrokovanu nekim događajima ili osobama. Ovakve osobe često pate od glavobolje i nesanice.

Saznaj kako gimnastika lica skida bore!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.