27. travnja 2019.

Ovo su "bombe" za bore - tri prirodne maske za lice s učinkom botoksa

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ne mogu si sve žene priuštiti kvalitetan tretman za lice, kao i tretmane botoksom, ali zato mogu koristiti prirodne preparate koji se mogu naći u kuhinju, a daju efektne rezultate. Naravno, za vidljivu promjenu potrebno je strpljenje, ali strpljenje se isplati!

Maska br. 1

Sastojci:

  • 1 bjelanjak
  • pola žlice prirodnog meda
  • pola žlice limunovog soka

Priprema: Sve sastojke dobro promiješaj, dok se svi potpuno ne spoje. Prije stavljanja maske, napravite dobar piling kože (možete s kukuruznim brašnom ili sredstvom koje već koristiš), a zatim stavite masku na cijelo lice. Drži je na licu oko 10 minuta, pa je isperi mlakom vodom. Uz ovu masku, bore oko očiju i usana će biti manje, a koža će postati svilenkasto nježna. Zategnutost je zajamčena.

Možda te zanima... Recenzija: krema za lice s pčelinjim otrovom - prirodnim botoksom Eko

Možda te zanima... Druga strana botoksa: Liječi migrenu i inkontinenciju Zdravlje

Maska br. 2

Sastojci:

  • 60 ml kokosovog ulja
  • 2 žlice čistog shea maslaca
  • 2 žlice sirovog kakao maslaca
  • 1 žlica čistog ulja vitamina E
  • 1,2 ml eteričnog ulja naranče

Priprema: U jednu vatrostalnu posudu stavi shea i kakao maslac i kokosovo ulje, pa ih rastopi na pari. Zatim dodaj žlicu ulja vitamina E i eterično ulje naranče. Lagano miješaj dok se svi sastojci ne spoje (i dalje je držite na pari). Skloni je sa strane da se ohladi, pa je stavi u hladnjak na 20 do 30 minuta, dok se smjesa ne stegne. Kada izvadiš posudu iz hladnjaka, sve sastojke umuti mikserom da bi dobili mekanu i glatku smjesu. Nakon toga, dobivenu smjesu odloži u posebne kutije sa zatvaračem ili u prazne kutije od krema. Ova maska će potpuno oporaviti tvoju kožu i učiniti je baršunastom.

Možda te zanima... Piling od naranče i limuna, maska za lice od jogurta, može li bolje! Ljepota i relax

Možda te zanima... Kava, šećer, med: Svi sastojci za piling nalaze se u kuhinji Ljepota i relax

Maska br. 3

Ova maska je prava „bomba“ za bore! Vjerovala ili ne, uz tri sastojka koja imaš u kuhinji možeš dobiti masku koja je bolja od samog botoksa!
Sastojci:

  • jušna žlica vrhnja
  • žlica gustina
  • 5 žlica soka od mrkve (svježe cijeđene)
  • voda

Priprema: Gustin otopi u jednom decilitru vode, dok ćeš u drugu posudu staviti također 1 dl vode da proključa. Uspi gustin u tu vodu. Kuhaj na blagoj temperaturi, dok se gustin malo ne zgusne, pa ga skloni sa štednjaka. Pričekaj da se malo ohladi, pa dodaj ostale sastojke i promiješaj dobro.
Kako koristiti ovu masku - prvo napravi detaljan piling lica kako bi uklonila višak masnoće i ostale nečistoće s lica. Zatim nanesi masku na lice i drži je oko 20 minuta, pa je isperi mlakom vodom. Prvi rezultati su vidljivi nakon 72 sata, tako da se preporučuje svakodnevno nanošenje ove maske.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      betikkae2

      Maske za lice protiv bora - https://iherb.co/BWP3PQZ iskreno PREPORUČAM svakome! Evo i od mene kod za 5% popusta: AID8235

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.