Zdravlje Nabildaj imunitet prije zime 02. studenoga 2017.

Beta glukan - tajna imuniteta i zdravlje obitelji

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Beta glukan jedan je od krucijalnih dodataka prehrani koji će ti pomoći u održavanju zdravlja organizma te ojačati imunitet prije nego zima krene i sve bolesti koje nosi sa sobom. Velika je pomoć i kod očuvanja imuniteta djece u vrtiću ili školi.

Beta-glukan - pomoć iz prirode

Ponekad samo zdrave navike nisu dovoljne i imunitetu nas i naših najmlađih potrebna je pomoć. U tom slučaju ne bi bilo loše da posegneš za dodacima prehrani s visokopročišćenim beta-glukanima i vitaminom C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Beta-glukani su višelančani polisaharidi u kojima su monomeri D-glukoze povezani beta-glikozidnim vezama. U prirodi beta-glukane nalazimo u celulozi kod biljaka, u staničnim stijenkama kvasca, mekinjama žitarica (ječam, zob, raž i pšenica), u reishi, shiitake i maitake gljivama te algama i bakterijama.

Beta-glukan je prvi put izoliran 1968. godine. Beta-glukani izolirani iz kvasca su netopljivi oblik –(1,3/1,6-beta-glukan) koji prema mnogim istraživanjima ima veću biološku aktivnost nego njegov topljivi (1,3/1,4) oblik.

Možda te zanima... Izbjegavaj ovih pet stvari i imat ćeš uravnotežen imunitet cijele godine Zdravlje
Beta-glukan dodatak prehrani preporučuje se:

  • za djecu stariju od godinu dana djeci koja tek kreću u kolektiv (vrtić, škola)
  • djeci oslabljenog imuniteta

U kojim situacijama:

  • preventivno – nekoliko tjedana prije početka vrtićke ili školske godine za vrijeme trajanja infekcije (kako bi se smanjilo razdoblje oporavka i trajanje infekta)
  • nakon bolesti
  • radi bržeg oporavka organizma (posebice nakon uzimanja antibiotika)
     

Dodaci prehrani s beta glukanom i vitaminima, poput Salvita mogu pokriti sve zdravstvene potrebe tvoga klinca i osigurati mu boravak u školi ili vrtiću bez opasnosti od nadolazećih zaraza.

Možda te zanima... Znaš li što sve utječe na pad imuniteta i kako ga možeš ojačati? Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.