Zdravlje 14. srpnja 2024.

Američka glumica Shannen Doherty umrla nakon višegodišnje borbe s rakom

Foto: Instagram Američka glumica Shannen Doherty, najpoznatija po ulozi srednjoškolke Brende Walsh u hit tv seriji iz devedesetih "Beverly Hills, 90210", umrla je u dobi od 53 godine nakon višegodišnje borbe s rakom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Američka glumica Shannen Doherty, najpoznatija po ulozi srednjoškolke Brende Walsh u hit tv seriji iz devedesetih "Beverly Hills, 90210", umrla je u dobi od 53 godine nakon višegodišnje borbe s rakom, objavio je u nedjelju časopis People.

"Teška srca potvrđujem vijest o smrti glumice Shannen Doherty. U subotu, 13. srpnja, izgubila je bitku s rakom nakon višegodišinje borbe s bolešću", citirao je časopis glumičinu agenticu Leslie Sloane.

Doherty je javno govorila o svojoj borbi s rakom dojke, otkrivši 2015. da se liječi od te bolesti.

Godine 2019. Shannen je doznala da joj se rak vratio i proširio i da je u četvrtom stadiju, a 2023. se bolest proširila na mozak te je ponovno podvrgnuta terapijama. Tada je otkrila i da se rak proširio na kosti.  

Možda te zanima... Rak dojke od kojeg boluje Shannen Doherty metastazirao na mozak Zdravlje

Glumica je stekla golemu popularnost u ulozi studentice Brende Walsh u tv seriji "Beverly Hills, 90210". Njezina brata blizanca Brandona u seriji je glumio Jason Priestly, s kojim je ostala bliska do kraja života, kao i s pokojnim Lukeom Perryjem, koji je u seriji glumio Dylana.

Doherty je rođena u Memphisu u državi Tennessee, 12. travnja 1971., a glumom se počela baviti još kao dijete. S 11 godina glumila je Jenny Wilder u posljednjoj sezoni TV klasika "Mala kuća u preriji".

Godine 1988. dobila je ulogu u mračnoj komediji "Heathers", koja je postala kultni klasik.

Udavala se triput, posljednji put za fotografa Kurta Iswarienka. Podnijela je zahtjev za razvod od njega 2023. godine.

Možda te zanima... Shannen Doherty sprema oproštajno pismo za bližnje i odabrala pjesmu za posljednji ispraćaj Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.