Zdravlje 15. lipnja 2023.

Rak dojke od kojeg boluje Shannen Doherty metastazirao na mozak

Foto: Instagram Glumica dobiva podršku od prijatelja i obožavatelja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Shannen Doherty (52) u emotivnom videu koji je stavila na Instagram otkrila je da joj se rak dojke u stadiju 4 proširio na mozak.

“Moj strah je očit”, napisala je u opisu videa. “Izrazito sam klaustrofobičan i svašta se događalo u mom životu. Sretna sam jer imam sjajne liječnike poput dr. Amina Mirahdija i nevjerojatne tehničare u Cedar Sinaniju. Ali taj strah, previranja, protiv vremena… Ovako rak može izgledati”.

Bio je to dug put za Doherty, kojoj je prvi put dijagnosticiran rak dojke 2015. Nakon mastektomije i kemoterapije, objavila je da je u remisiji tri godine kasnije. Nažalost, 2020. godine dijagnosticiran joj je rak dojke četvrtog stadija. Stadij 4 raka dojke je kada se rak širi na druge organe tzv. metastaze.

 
Možda te zanima... Rak kroz četiri stadija i što svaki od njih točno znači Zdravlje
 

Novi tumori se najčešće pojavljuju u kostima, jetri i plućima, ali ponekad se mogu proširiti na mozak, kao u Dohertynom slučaju. Kada se to dogodi, terapija zračenjem obično se koristi za upravljanje i poboljšanje simptoma metastaza u mozgu, prema Američkom društvu za rak. U naslovu Dohertyna najnovijeg videa na Instagramu napisala je da je CT u siječnju 2023. otkrio metastaze u njezinu mozgu. Tjedan dana nakon CT skeniranja 2023., zvijezda je započela prvi ciklus zračenja.

Glumica dobiva riječi podrške i ohrabrenja sa svih strana!

 
Možda te zanima... Shannen Doherty ima uznapredovali stadij raka Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.