Zdravlje Imunitet na prirodan način 22. listopada 2020.

Virusa ima koliko i zvijezda na nebu, a ovih 9 namirnica štite te od njih

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema podatcima Svjetske zdravstvene organizacije, više od 23 milijuna ljudi diljem svijeta svake godine oboli samo konzumirajući kontaminiranu hranu . U drugim izvješćima navode da na zemlji postoji toliko različitih virusa, gotovo koliko i zvijezda na nebu.

U cilju zaštite od bolesti i zaraze, najvažnije je, navode stručnjaci, izgraditi svoj imunitet – iznutra. Srećom, to zaista nije teško postići, ako u prehranu uvrstiš namirnice koje prirodno doprinose jačanju imunološkog sustava.

Možda te zanima... Cjelovit akcijski plan za neprobojan imunitet Zdravlje

1.    Bademi

Jesi li znala da bademi imaju jednaku vrijednost kalcija kao 1/4 šalice mlijeka? Ove hranjive tvari mogu ti pomoći da tvoje tijelo bude zdravo i u formi. Prema istraživanjima, bademi uspješno jačaju imunološki sustav, bogati su vitaminom E i vlaknima i također pomažu u regulaciji šećera u krvi.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock


2.    Suncokretove sjemenke 

Zdrava grickalica, sjemenke suncokreta također mogu biti tvoj spasitelj kada je u pitanju imunitet. Smanjuju rizik od raznih kroničnih bolesti poput Alzheimerove bolesti, održavaju srce zdravim i sprečavaju nastanak raznih bolesti. Također ove sjemenke pomažu fetusu da se zdravo razvija.

Možda te zanima... Savjeti za bildanje imuniteta prije sezone gripe i novog vala koronavirusa Zdravlje

3.    Papaja

Bogata antioksidansima, papaja je zdrav i ukusan izbor pun blagodati za imunološki sustav. Papaja zbog svog sastava postaje izvrstan saveznik u borbi protiv upala, raka, a istovremeno blagotvorno djeluje i na probavni sustav. 

4.    Kivi

Zbog bogatstva vitamina, posebno vitamina C, vitamina K i vitamina E kivi može pomoći kod astme i ojačati imunološki sustav. Također, može uspješno spriječiti stanja poput prehlade i gripe. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

5.    Đumbir

Ova lako dostupna namirnica, zaista je moćna. Smanjuje kolesterol, ublažava bolove i povećava sposobnost organizma da se bori protiv infekcija i virusa. 

6.    Aronija
Aronija je puna antioksidansa i često se koristi za liječenje raznih bolesti. Ove ljubičaste bobice mogu se efikasno boriti protiv stresa i poboljšati rad imunološkog sustava.

7.    Kamenice 
Za sve ljubitelje morskih plodova, odlična vijest. Kamenice su pune hranjivih tvari, izvrstan su izvor omega-3 masnih kiselina i proteina. Sadrže i cink koji doprinosi radu imunološkog sustava, a također smanjuju i rizik od dijabetesa. 

Depresija_Zena Možda te zanima... Druženje s negativnim osobama uništava imunitet i raspoloženje Psiha i seks

8.    Špinat
Nije tajna da je špinat odličan saveznik u postizanju zdravlja. Špinat je izvrstan izvor magnezija koji je potreban za održavanje funkcije živaca, zdravog srca, dobrog krvnog tlaka i jakih mišića.

9.    Lubenica
Lubenica je voće, koje ne samo da održava tvoju kosu i kožu elastičnom i zdravom, već može poboljšati probavu te smanjiti upale u tijelu.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.