Zdravlje Wellness 11. kolovoza 2022.

Uz ove trikove će tanka i beživotna kosa izgledati gušće

Foto: shuterstock Isprobaj ružmarin za rast kose
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osobe s tankom ili finom kosom ne mogu promijeniti svoj genetski kod i nekim čudotvornim preparatom dobiti guste pramenove, ali zato mogu primijeniti nekoliko savjeta koje donosimo i uživati u svojoj frizuri.

Još jedna pozitivna stvar je da osobe s tankom kosom imaju više kose na tjemenu u odnosu na one s debljim lasima, kaže Anabel Kingsley, dr. med. trihologinja i otkriva što koristiti za stiliziranje kako bi kosa izgledala gušća.

Koristi šampon za volumen

Dobivanje gušće kose počinje pod tušem upotrebom pravog šampona tako da nemoj birati šampon na temelju njegovog mirisa. Šampon za finu kosu trebao bi joj dati volumen i gustoću zato traži šampone na kojima piše za volumen, za tanku kosu. Kingsley kaže da je savjet kako kosu treba rjeđe prati pogrešan i savjetuje da često pranje (barem svaki drugi dan) pomaže održati zdravo vlasište i ukloniti i suvišnu masnoću iz korijena. "To je posebno važno za finu tanku kosu jer se lako objesi", kaže Kingsley i dodaje: "Osim toga, rijetko šamponiranje također može dovesti do ljuštenja vlasišta što može ubrzati gubitak kose."

Koristi regenerator prije šamponiranja

Regenerator je nužan za odražavanje zdrave i jake kose. Ako se brineš da bi njegova kremasta formula mogla dodatno opteretiti tvoju kosu, biraj one na kojima piše da su za tanku kosu i volumen, a možeš i promijeniti redoslijed pranja. Prvo stavi regenerator pa potom šampon to bi moglo tvojoj kosi podariti idealnu teksturu.

Možda te zanima... Maska od kvasca za jačanje tanke i slabe kose Zdravlje

Koristi pjenu za kosu

Pjena često kosu čini ljepljivom i lomljivom, ali ključna je za dodavanje volumena inače mlitavoj kosi. Frizer Mark Townsend kaže da bi za finu kosu trebalo koristiti količinu pjene veličine jaja i ravnomjerno je provući kroz vlažnu kosu od korijenje do vrhova.

Možda te zanima... Hollywoodski frizeri otkrivaju tajne savršene kose: Suši kosu majicom, a ne ručnikom Zdravlje

Koristi puder za korijen kose (root powders)

Puderi namijenjeni za korijen kose, izvrsni su za pokrivanje sijedih te su također ključ stvaranja iluzije gušće kose. Upotrijebi nijansirani puder koji odgovara boji tvog korijena i nanesi ga malom četkom da ispuniš područja na kojima ti se vlasište više vidi. Nitko neće uočiti razliku.

Možda te zanima... Kako pravilno obojiti kosu kod kuće, što da rade žene s kratkom kosom ... Zdravlje

Koristi šampon za suho pranje i na čistoj kosi

Osim što je sjajan za masnu kosu suhi šampon čini čuda kao sprej za teksturu posebno na super finoj kosi. Kada je tvoja kosa  čista i beživotnog izgleda, suhi šampon dat će joj teksturu što je neophodno kada pokušavaš povećati volumen.

Možda te zanima... Frizerka otkriva kako odabrati proizvode za njegu i pomažu li proteinske maske? Zdravlje

Povremeno dubinski nahrani kosu

Ovo je osobito važno nakon što kosu podvrgneš bojenju ili pramenovima. Odluči se za neku kvalitetnu kupovnu masku ili je napravi sama. Donosimo ti prijedlog za njegujuću masku.

Maska za srednje oštećenu, ali finu/svilenu kosu

"Ako tvoja kosa spada u ovu skupinu odluči se za pripremu maske čija te konzistencija podsjeća na gel te koristi sastojke poput sirove aloe vere, bjelanjka ili meda", savjetuje Paul Cucinello, stilist i vlasnik Cucinello Studia NY.

 

Sastojci

  • 2 bjelanjka

  • 2 žlice kokosovog ulja

Priprema: Koristeći dva jaja bjelanjke odvoji od žumanjka. Dodaj u njih kokosovo ulje i umuti smjesu. Nanesi masku od korijena do vrhova kose i koristi češalj sa širokim zubima. Ostavi da odstoji 20 minuta. Zatim kosu operi šamponom i hladnom vodom.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.