Zdravlje Koronavirus - simptomi, prevencija i savjeti stručnjaka 14. ožujka 2020.

Novi slučaj: Na korona virus u Hrvatskoj je zasad pozitivno 38 osoba

Foto: Guliver/Shutterstock Prosječna dob onih koji su umrli unatoč tome što su se cijepili je 85 godina. U prosjeku su imali pet postojećih bolesti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nove vijesti s presice Stožera civilne zaštite.

Nacionalni stožer civilne zaštite u 16 sati održao je konferenciju za medije na kojoj su potvrdili 38. slučaj zaraze korona virusom u Hrvatskoj. Pozitivna je  jedna žena koja je putovala iz Rumunjske, koja je bila na jednom natjecanju. 640 je testova napravljeno.

Osim te žene, jutros je potvrđeno još pet osoba. Radi se o dva slučaja u Osijeku, jedan u Sisku i jedan slučaj u Varaždinu te Zagrebu. Jedan od zaraženih se vratio iz Amerike, jedan iz puta po Europi i jedan iz Španjolske. 

Možda te zanima... Psihijatrica otkriva kako izbjeći napade tjeskobe zbog koronavirusa Zdravlje

Krunoslav Capak je kazao da se oporavio i drugi brat blizanac koji je prvi zaražen. On će tijekom dana biti pušten kući.

"Važni ste za obavještavanje cjelokupne javnosti kako bi se prenijele stručne i provjerene informacije, kako bi se spriječila panika. Međutim, moram apelirati na novinare i urednike zbog načina na koji se izvještava o djeci. Izuzetno je važno ne objavljivati podatke na temelju kojih bi javnost mogla zaključiti o kojem djetetu se radi", rekla je Dragičević.

Nakon konferencije čelnici Nacionalnog stožera odlaze na sastanak u Banske dvore s premijerom Andrejom Plenkovićem koji je zakazan za 11 sati. 

Podsjećamo, jučer su uvedene drastičnije mjere. Škole su zatvorene na najmanje dva tjedna, a nastava će se od ponedjeljka pokušati organizirati putem interneta. Otkazani su brojni događaji, a mnogi noćni klubovi za vikend zatvaraju svoja vrata. Savjetuje se što manje kontakata i što manje druženja.

Možda te zanima... Pogledaj koje brojeve možeš nazvati ako sumnjaš na zarazu koronavirusom Zdravlje Možda te zanima... Igor Rudan: 'Dva su moguća scenarija vezana uz koronavirus' Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.