Psiha i seks Seks i veze 04. travnja 2022.

Zašto te drži u blizini čak i ako ne želi vezu s tobom?

Foto: shutterstock Iako ne želi imati ozbiljnu vezu s tobom, drži te u blizini jer ne želi biti usamljen
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Brojni su razlozi zašto će te muškarac držati u blizini čak i ako ne želi vezu s tobom. Jesi li u vezi s dečkom koji nije u potpunosti prisutan u vašoj vezi? Možda ti je čak rekao da ne želi vezu, ali svejedno provodi vrijeme s tobom.

Možda će ti reći da mu se sviđaš ili će to pokazati, čak i ako mu se ne sviđaš "na taj način". Takvi postupci s njegove strane ostavljaju te zbunjenom o tome kako se zaista osjeća i vjerojatno se osjećaš kao da te stalno navlači pa zatim razočara. Ponekad osjećaš kao da gubiš zdravi razum zbog neprekidnih mješovitih poruka koje ti šalje. Donosimo ti pet najčešćih razloga zbog kojih i dalje provodi vrijeme s tobom iako ne želi vezu.

Usamljen je

Prirodno je htjeti biti u vezi i povezati se s nekim. Biti sam za mnoge nije ugodno, pa ako muškarac kaže da ne želi vezu s tobom vjerojatno te drži u blizini jer je usamljen. Zašto bi bio sam kad zna da si spremna i dostupna kad god se on osjeća usamljeno? Možda voli provoditi vrijeme s tobom pa zašto to ne bi iskoristio?

On zna da ne želi imati ozbiljnu vezu s tobom, ali budući da nije u stanju ispuniti prostor koji bi mogao ostati u tvojoj odsutnosti, drži te u blizini kako ne bi morao biti sam. Što se tebe tiče, vjerojatno si voljna pustiti da se stvari odvijaju ovim putem jer, ako si iskrena prema sebi, ne uživaš ni ti biti sama. Dakle, ako te drži u blizini, čak i ako nije previše angažiran, to bi moglo biti ne zato što te posebno želi, već zato što ne želi biti sam.

Nesiguran je

Još jedan od razloga zašto te drži u blizini jest taj da je nesiguran. Čovjek koji je nesiguran ima poteškoća u donošenju jasnih odluka. Kaže da ne želi biti u vezi, ali se tada pokoleba, pitajući se je li napravio pravi izbor. Stalno se mota okolo, nadajući se da bi stvari mogle biti drugačije, neprestano se preispituje i uvlači te u svoj unutarnji kaos. Muškarci koji su sigurni su odlučniji u svojim odlukama i spremniji slijediti ih. Muškarac koji je siguran donijet će svoju odluku i krenuti u tom smjeru.

Nadalje, mogao bi biti tip koji se osjeća nesigurno sa svojim mjestom u svijetu. Zbog toga što nije u vezi mogao bi se osjećati još nesigurnijim i nepoželjnim. Ideja da pokuša pronaći drugu osobu je zastrašujuća i kao rezultat, drži te u svojoj blizini. Znajući da si zaljubljena u njega, osjeća se bolje čak i ako je to nije dobro za tebe. Je li tvoj muškarac nesiguran? Ako je, to bi mogao biti veliki razlog zašto te ne želi pustiti, čak i ako nije voljan biti ti potpuno predan

Stvari zbog kojih se osjećaš voljeno, ali su zapravo vrlo problematične Možda te zanima... 5 ponašanja zbog kojih bi možda trebala napustiti svog partnera Psiha i seks

Želi spavati s tobom

Ovo nije iznenađenje ni za koga. Muškarci žele biti seksualno aktivni, u to nema sumnje. Kad muškarac kaže da ne želi vezu s tobom, ali te drži u blizini, mogao bi to činiti samo zbog seksa. Mnogi muškarci neće razumjeti da je za mnoge žene seks emocionalna povezanost koliko i fizički čin. Zbog toga će mnoge žene shvatiti da muškarci žele nešto više, iako to možda nije bila namjera od strane muškaraca.

S tobom je iz navike

Jedan zanimljiv aspekt odnosa su navike koje oni stvaraju. Pod navikama se misli na one stvari koje redovito radite zajedno. Možda je to gledanje Netflixa srijedom navečer ili pravljenje palačinki u subotu ujutro - sve što oboje volite raditi zajedno redovito ili kao svojevrsni ritual. Kada više niste zajedno, to vrijeme postaje prazno i možda ih je teško popuniti. Ako ti muškarac kaže da želi provoditi vrijeme s tobom ali ne želi vezu, on često ne želi odustati zbog navika koje ste zajedno razvili.

Ako te drži u blizini, to može biti zato što ne može prekinuti te navike, jer su se toliko ukorijenile u njegov život da ih ne želi pustiti. Kao rezultat toga, ni on tebe neće pustiti, što te samo zbunjuje i uzrujava. 

Možda te zanima... Zašto pametne žene često ne uspijevaju ostvariti uspješnu ljubavnu vezu? Psiha i seks

Želi zadržati svoje opcije otvorenima

Mnogi muškarci koji kažu da ne žele biti u vezi, ali nisu voljni pustiti te, oni to zapravo čine kako bi držali sve svoje mogućnosti otvorenima. Da, znaju da ne žele i vjerojatno neće biti u vezi s tobom, ali vole se družiti s tobom pa nastavljaju to činiti, dok ne naiđe netko drugi. Zamisli da on upozna nekog drugog i ti saznaš. Kad ga nazoveš, zna da može reći: 'Ali nismo u vezi, pa...'

Budući da je to istina, to mu omogućuje da nastavi dalje bez apsolutno ikakve krivnje. Ako niste u vezi, on vjeruje da nije učinio ništa loše i da će te lako odgurnuti kad mu se prohtije.

Što učiniti?

Kada dečko kaže da ne želi vezu s tobom, ali ti i dalje ne dopušta da nastaviš dalje, to može biti još teže nego da je samo prekinuo s tobom i potpuno nestao. Ako dečko nestane iz tvog života, možeš tugovati, prihvatiti gubitak, preboljeti ga i krenuti dalje. Ali ako se nastavi pojavljivati ​​sa svojim zgodnim licem, samo će te više uvući u tu situaciju i bol će se nastaviti.

Dakle, dobro pogledaj zašto se on možda mota okolo. Radi li to zato što se osjeća usamljeno ili zato što ne može prekinuti tu naviku ili zato što samo želi spavati s tobom? Osjeća li se nesigurno u vezi sa svojim mjestom u svijetu i treba li mu pomoć da se osjeća bolje? Ili te možda iskorištava dok ne nađe nekoga boljeg. U konačnici, ako muškarac kaže da ne želi biti u vezi, vjeruj mu.

Muškarac koji želi biti u vezi će te pokušati osvojiti dok u tome ne uspije ili ne odluči otići. Muškarac koji se nalazi u ovoj sivoj zoni između veze i prijateljstva nikada se neće posvetiti vezi s tobom. Na tebi je da odeš i potražiš nekoga tko će prepoznati koliko si nevjerojatna i prihvatiti vezu s tobom kao najbolju stvar koja mu se može dogoditi. 

Stvari zbog kojih se osjećaš voljeno, ali su zapravo vrlo problematične Možda te zanima... 6 stvari zbog kojih se osjećaš voljeno, ali su zapravo vrlo problematične Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.