Psiha i seks 25. veljače 2022.

5 ponašanja zbog kojih bi možda trebala napustiti svog partnera

Stvari zbog kojih se osjećaš voljeno, ali su zapravo vrlo problematične
Foto: shutterstock Možda se čini simpatičnim da obraća pažnju na tvoje aktivnosti na društvenim mrežama, ali u isto vrijeme samo te pokušava držati na oku
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Niti jedna veza nije savršena, ali neka ponašanja ne bi trebala tolerirati i ako ih uočiš bez sumnje bi trebala prekinuti sa svojim partnerom.

Jesi li se ikada osvrnula na vezu i način na koji se tvoj partner prema tebi ponašao, samo da bi odmahnula glavom ili se zapitala kako si uopće prihvatila takav tretman? Ili si možda slušala prijateljicu kako ti govori o svojim iskustvima i nisi mogla shvatiti zašto je to tako dugo podnosila, da bi na kraju shvatila da si i sama to učinila?

Ako se pronalaziš u ovim situacijama, onda si sigurno iskusila ova ponašanja od svog partnera koja bez sumnje mogu biti siguran znak da je vrijeme za prekid. 

Možda te zanima... 3 razloga zašto muškarci ostavljaju dobre žene Psiha i seks

Pokušava te kontrolirati

Kontroliranje nije uvijek očita radnja koju tvoj partner može poduzeti. Neće ti nužno izravno reći da nešto ne radiš, ali će davati komentare zbog kojih ćeš dovoditi u pitanje svoje odluke.

“Zašto se toliko šminkaš kad izlaziš s prijateljicama?” nije iskreno pitanje o tvojim navikama šminkanja već ti to podsvjesno govori da on misli da tražiš pažnju drugih muškaraca kad si vani bez njega, ili ti govori da želi da nosiš manje šminke kako bi imala manje samopouzdanja. Misli da ga zbog manjka samopouzdanja nećeš ostaviti jer misliš da ne možeš naći bolje od njega.

Kontroliranje može početi s ovakvim malim stvarima, ali ako mu dopustiš da se nastave, lako ćeš izgubiti iz vida ono što je tebi stvarno važno i život koji ti želiš živjeti. 

Ne obraća pažnje na male stvari

Koliko si puta pomislila da nešto nije tako velika stvar ili da tvoj partner ionako ne obraća pažnju na detalje?Kada je muškarac zainteresiran za tebe, budi sigurna da će paziti na detalje.

Ako se njemu ne možeš povjeriti zbog malih stvari, sigurno mu se nećeš moći povjeriti zbog velikih stvari. Kako bi mu mogla povjeriti velike životne događaje ili izazove ako se čak ni ne potrudi da se pobrine za male stvari?

Pretjerano je ljubomoran

On bi te apsolutno trebao štititi i paziti na tvoj najbolji interes u svakom trenutku, ali to ne znači da bi trebao skočiti na svaku stvar koju učiniš sa sumnjom. Povjerenje je najvažnije u vezi, a ako je uvijek ljubomoran i pokušava eliminirati prilike da se to dogodi, jednostavno ne vjeruje ni tebi, ali ni sebi.

Radi stvari koje tebe čine ljubomornom

Ako mu je istinski stalo do tvojih osjećaja neće pokušati njima manipulirati ili te namjerno povrijediti. Nikada te ne bi trebao činiti nesigurnom u vezi s tim kako se osjeća ili zbog toga koliko je vaša veza stabilna. 

Možda te zanima... Zašto davanje ultimatuma može naštetiti tvojoj vezi Psiha i seks

Uvijek izbjegava odgovornost

Ako ne zna priznati da je pogriješio, to može značiti da nikada neće učiti, rasti ili se razvijati kao osoba jer zašto bi? Ako nikad ništa nije njegova krivnja, onda nikad neće imati razloga za promjenu. Budući da nema razloga za promjenu, onda nema ni razloga komunicirati o tome što treba promijeniti.

Izgraditi odnos s takvim partnerom je nemoguća misija jer ćeš uvijek za sve biti kriva. Zdravi odnosi oslanjaju se na zdravu komunikaciju kako bi veza bila što uspješnija. Bez komunikacije jednostavno ne postoji način da se zajedno razvijate. 

Znakovi da si pronašla gospodina pravog Možda te zanima... 7 znakova da si u vezi s onim "pravim" Psiha i seks

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.