Psiha i seks 17. veljače 2022.

3 razloga zašto muškarci ostavljaju dobre žene

Foto: shutterstock Ponekad će muškarac prekinuti sa sjajnom ženom jer ne osjeća da ga ona poštuje, a poštovanje je za njega važan temelj za vezu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako je tvoj partner prekinuo s tobom, a nije ti jasno zašto jer je sve bilo dobro, ova 3 razloga mogla bi to objasniti.

Ponekad ne misliš da će doći do prekida čak i kada duboko u sebi osjećaš da nešto nije u redu, a ponekad do prekida dođe niotkuda. Bez obzira na to kako dođe do prekida, tvoj partner je možda imao tajni razlog za prekid koji ga je sprječavao da u potpunosti izrazi svoje osjećaje. 

Možda si pomislila da se to tebi neće dogoditi jer je tvoj partner osjetljiv, otvoren i vidjela si ga kako plače. Ipak, većina muškaraca se bori s tim problemima koji ih često zbunjuju. Razumijevanje tih problema može ti pomoći da preboliš loš prekid ili da potencijalno ponovno budete u vezi. Donosimo tri razloga zašto muškarci ostavljaju stvarno sjajne žene. 

Možda te zanima... 5 načina kako ispoljavaš sebičnost u vezi, a da toga nisi ni svjesna Psiha i seks

Osjećao se pritisnuto i neadekvatno

Jesi li željela više ljubavi, privrženosti ili seksa od onoga što je on nudio? Ili si osjećala kao da često pokušavaš popraviti stvari u vašoj vezi? Ako se možeš poistovjetiti s bilo kojom od ovih situacija, onda je definitivno postojala neravnoteža u vašem odnosu. Zbog toga je on vrlo vjerojatno osjećao pritisak i mislio je da nije dovoljno dobar za tebe. Bez obzira na to, važno je da znaš da to nije tvoja krivnja

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Ponekad tvoj partner osjeća pritisak i misli da nije dovoljno dobar za tebe zbog čega se često povuče i zatvara u sebe

Većina muškaraca bježi od emocionalnog pritiska jer u njihovim mislima je to borba za život. Emocionalni pritisak izaziva nerazvijeni dio muškarca zbog čega se osjeća nespremnim za rješavanje. U svom umu osjeća da sve što radi nije i nikada neće biti dovoljno dobro za tebe. To uzrokuje da se muškarci prirodno zatvaraju i zaključavaju svoja srca, umjesto da se više nose s osjećajem pritiska ili neadekvatnosti.

Natječete se u vezi

Ako se muškarac mora natjecati sa ženom za kontrolu nad vezom, ne samo da se osjeća neadekvatnim već misli i da za njegovu muškost nema mjesta u životu njegove žene. 

To ne znači da muškarac treba kontrolirati cijelu vezu, to nije dobro ni za koga u vezi. Umjesto toga, uspješna veza ima komplementarne snage gdje se svaka osoba odriče kontrole u određenim područjima. Ako se to ne dogodi, obje strane se natječu za pobjedu i, na kraju odnos ispašta. Ova se dinamika pojavljuje se u scenarijima poput ovih:

  • U društvenom kontekstu s prijateljima. Raspravljate li vas dvoje oko toga tko je bio "u pravu" pred prijateljima?
  • Financije. Zarađuješ li više novaca od njega? I što je još važnije, jeste li o tome ikada pričali na način da se on osjeća loše?
  • Donošenje odluka. Jesi li stalno donosila odluke u vezi? Gdje jesti, koje zabavne stvari raditi ili koje filmove pogledati?

Ako se osjećao kao da si protiv njega umjesto za njega, nikada se nije osjećao u potpunosti sposobnim otvoriti svoje srce jer se bojao izgubiti "igru" i biti povrijeđen

Možda te zanima... Zašto davanje ultimatuma može naštetiti tvojoj vezi Psiha i seks

Misli da ga ne poštuješ

Muškarac ne može graditi život sa ženom koja ga ne poštuje. Mora osjećati da ga njegova partnerica podržava i mora znati da će ga i u najslabijem trenutku obasuti prihvaćanjem. Upravo u tome je skrivena istina o tvojoj vrijednosti, ti si ključ njegove važnosti.

Kako bi pokazao sve što ima u sebi, uključujući svoju nježnost i spremnost da se posveti, treba osjetiti da ga poštuješ jer je to za njega jedan od temelja za vezu. Uz ženu visokog kalibra uz sebe, on može preuzeti veće rizike u životu i zapravo doživjeti više slobode nego što je to moguće kada je sam. 

Znakovi da si pronašla gospodina pravog Možda te zanima... 7 znakova da si u vezi s onim "pravim" Psiha i seks

Sada kada znaš razloge zašto je otišao, kako ga možeš vratiti? Vrijeme je da razmisliš i poduzmeš hitne mjere kako bi ispravila situaciju, ako ga još uvijek uistinu voliš. Jednom kada budeš znala kako probiti njegovu obranu i dotaknuti najdublji dio njegovog srca, on će osjetiti neodoljivu smirenost i povjerenje da ga uistinu konačno razumiješ

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.