Psiha i seks Seks i veze 09. ožujka 2022.

6 stvari zbog kojih se osjećaš voljeno, ali su zapravo vrlo problematične

Stvari zbog kojih se osjećaš voljeno, ali su zapravo vrlo problematične
Foto: shutterstock Možda se čini simpatičnim da obraća pažnju na tvoje aktivnosti na društvenim mrežama, ali u isto vrijeme samo te pokušava držati na oku
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Često zbog ljubavi ne vidiš partnerove mane ili zanemaruješ upitne znakove njegovog ponašanja.

U ranoj fazi ljubavi gledaš na svijet kroz ružičaste naočale. Čak i kada vidiš znakove upozorenja, ne prepoznaješ opasnost s kojom bi se mogla suočiti u budućnosti. Budući da od ljubavi želiš najbolje, teško prihvaćaš ove znakove jer se čine nevažnim i bezazlenim, a zbog njih se možeš osjećati posebno. Donosimo ti šest varljivih stvari koje mogu izgledati kao ljubav, ali su zapravo vrlo problematične. 

U svakom trenutku želi znati gdje si

Ne škodi da ste međusobno informirani o planovima kada ste ti i tvoj partner zaposleni i pokušavate dogovoriti zajedničke planove. Ali kada se tvoj partner ponaša kao uređaj za praćenje koji cijelo vrijeme mora znati gdje se nalaziš, to signalizira nezdravu, opsesivnu osobinu. Ovo može izgledati kao ljubav, ali to je kontrola i opsesija. Činjenica da ne možeš imati autonomiju u svojoj vezi brz je put prema katastrofi.

Uzastopni pozivi

Očito je da svaka veza u startu ima puno komunikacije kako bi se upoznali. Razumljivo je da se jednostavno ne možete zasititi jedan drugoga. Ali, ponekad, dođe do točke u kojoj njegovo ponašanje počinje biti manipulativno i dovodi u pitanje zašto nisi odmah poslala odgovor na njegovu poruku ili te stalno zove dok se ne javiš. A kada počne zahtijevati da moraš odgovoriti čim ti pošalje poruku, to svakako nije strastvena komunikacija. To je manipulativno, teritorijalno i pomalo jezivo ponašanje

Muškarac koji voli dramu Možda te zanima... 6 znakova da si u vezi s kraljem drame Psiha i seks

Prisiljava te da pričaš o stvarima o kojima ne želiš 

Svatko ima granice i zone udobnosti u smislu onoga što je spreman podijeliti. Ali ako tvoj partner inzistira i gotovo te prisiljava da dijeliš detalje koje ne želiš, to je problematično. Ovo ponašanje može dovesti do emocionalnog zlostavljanja. Štoviše, on smatra da mu poznavanje tvojih najmračnijih tajni i misli daje pravo da vrši pritisak na tebe i omogućuje buduće zlostavljanje. Ponekad se može činiti kao da te drži kao taoca. Ovo je izrazito otrovno i neromantično ponašanje i svakako nije znak poštovanja.

Stalno te želi vidjeti na samo

Naravno, slatko je što te želi vidjeti i što te želi u svom životu više od svojih prijatelja. Ali kada počne ignorirati pitanja o međusobnom susretu s prijateljima, budi oprezna. Osoba s kojom si u vezi trebala bi željeti upoznati tvoje prijatelje i obitelj. Ako za to nema želju i samo želi vidjeti tebe, onda nešto ne štima.

Manipulacija | Author: shutterstock Foto: shutterstock Ako tvoj partner često glumi žrtvu i krivi te za sve, to je obično način na koji te može manipulirati

Uhodi te na društvenim mrežama

Možda se čini simpatičnim da obraća pažnju na tvoje aktivnosti na društvenim mrežama, ali ako ne propušta niti jedan tvoj komentar na društvenim mrežama možda te samo pokušava držati na oku. Možda je u pitanju ljubomora ili nesigurnost, ali je i posesivno i neprikladno. Kasnije bi to moglo dovesti do prikazivanja privatnih poruka drugim ljudima, dijeljenja lozinki i drugih privatnih podataka, što je toksično ponašanje.

Moli za drugu priliku

U nekom trenutku tvoj partner će primijetiti vlastite toksične osobine i ponašanje. Kada to učini, može te ispitati ili prozvati jer će smatrati da je on žrtva. Ovo bi se moglo početi događati i češće. Ako se nastavi ispričavati i tražiti drugu priliku, zna da je uhvaćen, ali i dalje može izmanipulirati tobom i moliti da mu se vratiš kako biste nastavili začarani krug. On samo zna što reći i kako glumiti žrtvu.

Na kraju krajeva, ako tvoj partner ima ove osobine, vaš odnos nije ni zdrav ni povjerljiv. Možda tvoj partner ima dublje ukorijenjene probleme koji bi mogli zahtijevati rad na sebi. Sloboda govora, osobnog izražavanja i privatnosti nikada ne bi smjeli biti narušeni ili oduzeti  i ne bi trebala osjećati strah da ćeš razočarati ili naljutiti svog partnera. Ako je to slučaj, postoji problem i vrijeme je da razmisliš o tim problemima kako bi svoj sljedeći korak mogla napraviti na najsigurniji mogući način. 

Stvari zbog kojih se osjećaš voljeno, ali su zapravo vrlo problematične Možda te zanima... 5 ponašanja zbog kojih bi možda trebala napustiti svog partnera Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.