Psiha i seks Seks i veze 03. ožujka 2022.

6 znakova da si u vezi s kraljem drame

Muškarac koji voli dramu
Foto: shutterstock Kraljevi drame uvijek vole biti u centru pažnje i vole glumiti žrtvu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Unatoč tome što se žene često karakteriziraju kao "kraljice drame", to može biti svatko bez obzira na spol. Postoje muškarci koji su zaokupljeni sobom, ali i oni koji vole drame do te mjere da će ju stvoriti ako ona već ne postoji.

Ako nema drame u koju bi se mogli uključiti, postoje muškarci koji će ju namjerno proizvesti. Biti u vezi s takvim muškarcem može biti mentalno i emocionalno iscrpljujuće jer njega privlače stalni sukobi. S njim se nikada ne možeš u potpunosti opustiti jer je za njega sve smak svijeta. Koliko god bio mali problem, on će pronaći način da ga pretvori u krizu.

Takve situacije su stresne jer su uznemirujuće i naporne. Potrebno ti je toliko energije da se nosiš s kraljem drame, a često je to sve uzalud jer će on samo prijeći na drugi problem od kojeg može stvoriti još goru situaciju. Donosimo ti šest znakova da trošiš svoju energiju i vrijeme na osobu kojoj se ne može pomoći. 

Sve pretvara u svađu

Nemoguće je da kralj drame išta pusti. Sukob mu pričinjava zadovoljstvo, stoga ne očekuj da će ikada pustiti male probleme iz prošlosti koji bi inače bili irelevantni većini ljudi.

Sve preuveličava

Hiperbola je poput drugog jezika za kralja drame. Pretvara li sve u krizu? Raspada li se na prvi znak nevolje? 

Muškarac koji voli dramu | Author: shutterstock Foto: shutterstock Muškarac koji voli dramu i najmanji problem pretvorit će u svađu

U svakom trenutku mora biti u centru pažnje

Kralj drame želi da su sve oči uprte u njega. Bit će najglasniji, najkontroverzniji, najviše će se truditi biti smiješan ili će na neki drugi način tražiti pažnju. Priča li on stalno preko drugih ili ti nikad ne dopušta da progovoriš? 

Možda te zanima... Ako muškarac radi ovih 7 stvari, bježi od njega što prije Psiha i seks

Svaki razgovor mora biti o njemu

Kralju drame potrebno je da se svi usredotoče na njega pa neće dopustiti drugima da pričaju o svojim iskustvima, kako ljudi ne bi razmišljali o drugoj osobi ni na sekundu.

Preuveličava svoja iskustva

Kralj drame će uvijek imati povezanu, preuveličanu priču koju će podijeliti kad god netko ispriča svoju priču. Time želi da se svjetla reflektora ponovno vrate na njega.

Svi ostali su loši prema njemu

Osim što mu je potrebna pažnja, kralj drame uvijek će glumiti da je simpatičan, ali i da je žrtva. Svojom simpatičnom stranom privući će pažnju, a da ne izgleda tako grubo i napadno. 

Možda te zanima... Jesi li zaljubljena u ranjivog narcisa? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.