Psiha i seks Seks i veze 17. kolovoza 2021.

Zašto me muškarci ne vide kao "ženu za brak"?

"Zašto me muškarci ne smatraju materijalom za brak?"
Foto: shutterstock Prema Schriverovom izvješću o muškarcu 21. stoljeća, najpoželjnije ženske partnerice koje su materijal za ženu su inteligentne, privlačne i slatke
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mara Bender, spisateljica koja se prvenstveno fokusira na način života, obitelj, zdravlje i odnose, za Your Tango dijeli svoje iskustvo zašto misli da je muškarci ne gledaju kao materijal za suprugu.

"Ponosim se time tko sam. Ja sam pametna, zabavna i neovisna. Sretna sam što sam sama u dvadesetima, jer mi to omogućuje da budem slobodna. Međutim, kao i većina mojih prijateljica, na kraju želim pronaći nekoga s kim ću provesti ostatak života. Nedavno sam se suočila sa zastrašujućom stvarnošću: Ja zapravo nisam tipična vizija prosječnog muškarca o ženi za brak.

Tri stvari koje bi trebala znati prije nego što se odlučiš za brak

Prema Schriverovom izvješću o muškarcu 21. stoljeća, najpoželjnije ženske partnerice koje su materijal za ženu su inteligentne, privlačne i slatke. Nijedna od ovih osobina nije negativna, ali kad izostaviš inteligenciju, čini se da drugima nedostaje suštine. Trend je posebno zabrinjavajući kada pogledamo kvalitete koje muškarci priželjkuju u kćeri: inteligenciju, neovisnost i snagu. Gledajući grafikone nalaza, jasno vidim gdje se uklapam. Ja sam sjajna kći. Ja sam neovisna i ne bojim se izazova.

Također sam odgojena tako da slijedim svoj moralni kompas i djelujem prema svojim načelima - još jednoj visoko rangiranoj kvaliteti kćeri. No, ne uklapam se jednako tako u ulogu supruge. Atraktivnost je subjektivna, a ljepota je u oku promatrača. Sve su žene lijepe, ali fizička privlačnost nema mnogo veze s osobom iza lijepog lica. Nema ni približno iste zasluge u privlačnosti kao u snazi.

6 stvari koje nikada ne bi trebala reći svom mužu ako želiš ostati u braku Možda te zanima... Jesu li udane žene manje sretne? Psiha i seks

Što se slatkoće tiče, to je podvig koji vjerojatno nikada neću postići. Znam biti agresivna i glasna kada strastveno branim svoje ideale. Ja sam tip A i ne dajem komplimente lako. Drska sam i teško pokazujem puno emocija. Slatkoća nije u mojoj prirodi i, prema izvješću, to bi mogao biti kraj mojih snova da se ikada udam.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Slatkoća nije u mojoj prirodi i, prema izvješću, to bi mogao biti kraj mojih snova da se ikada udam

Ne želim biti slatka i to je bitan dio onoga što jesam. Ne bih promijenila svoju osobnost ni na trenutak, čak i ako bi me to učinilo privlačnijom "prilikom" za brak. Volim analitiku, ali informacije poput Schriver izvješća pokazuju samo prosjeke, a ne cijelu sliku.

Zašto me ne želi još zaprositi? 5 najčešćih razloga

Nije mi novost da se nikada neću udati za prosječnog čovjeka 21. stoljeća. Odbijam biti dio braka u kojem je moja sposobnost da se ponašam slatko važnija od moje snage i karaktera.

Zaruke_Prosidba_Zaljubljeni Možda te zanima... 6 načina kako navesti dečka da te zaprosi Psiha i seks

Ovdje postoje tri mogućnosti: ili "prosječan" muškarac mora promijeniti svoja očekivanja od žene, ili ću završiti s nekim tko ne spada u prosjek, ili ću umjesto toga provoditi vrijeme s prijateljima Možda će se uskoro pojaviti moja statistička anomalija, ali do tada sam jako sretna što živim svoj život kao inteligentna, neovisna, snažna i principijelna slobodna žena."

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Jelen

      Meni je također važno da osoba bude dobra i slatka. Tko zna, možda upoznaš nekog tko će imati tolerancije i kome će tvoja agresivnost, drskost i hladnoća biti slatki izazov. Meni veza nije unaprijed planirani projekt nego niz kompromisa u hodu u kojem je uz što tražim važno i što nudim jer je inače egoizam.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.