Psiha i seks 23. lipnja 2021.

Zašto me ne želi još zaprositi? 5 najčešćih razloga

Foto: shutterstock Mnogo je razloga zbog kojih muškarac neće predložiti brak (ili jednostavno još nije predložio) koji nemaju nikakve veze s tobom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi pretpostavljaju da bi jedini stvarni "dokaz" da te muškarac voli mogao biti onaj trenutak kad je pao na jedno koljeno i predložio brak. No, što ako se nalaziš u tridesetima i u najsretnijoj vezi u kojoj si ikad bila, a brak nije ni na pomolu?

Sve tvoje prijateljice pokazuju zaručničko prstenje na društvenim mrežama i slave zaruke, no tvoj odabranik nikako da izvadi prsten i klekne? Naravno, počinješ preispitivati njegove stvarne namjere i planira li on uopće brak. Vjerojatno je to zbog toga što su nas kao male učili da su ljubav i brak sinonimi. Dakle, ako te muškarac voli, poželjet će te zaprositi i postati tvoj muž, a ti njegova žena. Zbog toga se možeš osjećati pomalo razočarano, ako te još ne želi zaprositi, iako kaže da te voli.

Zašto me moj dečko ne zaprosi?

Mnogo je razloga zbog kojih muškarac neće predložiti brak (ili jednostavno još nije predložio) koji nemaju nikakve veze s tobom ili kako se osjeća u vezi. Neki razlozi imaju veze s vašim odnosom. Jedini način da shvatiš u koju kategoriju pripadate jest iskren pogled na to što za tebe znači brak, a zatim saznanje znači li isto i njemu. 

Tri stvari koje bi trebala znati prije nego što se odlučiš za brak

Ovo su ozbiljne stvari koje mogu i prekinuti vezu, zbog čega je vrlo važno razumijevanja njegova gledišta o svadbenim zvonima prije nego što kreneš mahati s nekim grandioznim ultimatumom. Stručnjak za veze Manj Weerasekera kaže: "Umjesto da kreneš sastavljati popis mogućih razloga zašto on još ne želi brak, vrijedi odvojiti trenutak da shvatiš zašto ti to želiš. Što će vam brak dati toliko drugačije, a dugotrajna veza neće? "

Neki muškarci ne žele zaprositi jer još nisu spremni za brak

Ne opterećuj se, neka sve ide svojim tempom i to je dobro za vas oboje. Tipično se žene osjećaju spremnima za brak brže od prosječnog muškarca."Povijesno gledano, muškarci su bili spremniji vjenčati se kad su postali financijski sigurni, a žene su se htjele udati kad su željele djecu", kaže biološka antropologinja dr. Helen Fisher.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Nitko nam ne daje priručnik kad se vjenčamo pa je važno da se informacije o uspjehu u braku prenose generacijski

To ne znači da muškarci ne razmišljaju o braku. Puno toga se zapravo svodi na to da se potrudiš razumjeti njegovu perspektivu. "Prvo se mora osjećati kao da zna što radi u svijetu i kamo ide", objašnjava John Gray, savjetnik za veze i autor knjige "Muškarci su s Marsa, zene su s Venere". Baš kao što si ti imala stvari koje si željela postići prije nego što stupiš u brak, isto vrijedi i za njega. Možda ćeš misliti da ste sve postigli i ostvarili, ali za muškarce je važno da su spremni na financijski teret bračnog života.

6 stvari koje nikada ne bi trebala reći svom mužu ako želiš ostati u braku Možda te zanima... Jesu li udane žene manje sretne? Psiha i seks

Možda smatra da ti nisi "Ona prava"

Iskreno on nema pojma želi li se oženiti s tobom ili ne, i dat će sve od sebe kako bi osigurao da stvari ostanu onakve kakve jesu koliko god mu paše ili dok ne dođe žena koju je stvarno čekao. Zvuči poznato? Žao nam je, ali ova situacija nije ni malo zgodna, a ni obećavajuća.

Upravo zbog toga toliko žena daje muškarcima s kojima izlaze ultimatum o braku i želi se vjenčati pošto poto jer smatraju da su s tim muškarcem provele ili potrošile mnogo vremena. Ipak, ako ti je ugodno s nekim to nije razlog za prosidbu. Biti dovoljno sretan također nije razlog za prosidbu. A ni biti dugo zajedno nije razlog za prosidbu.

Je li moguće da te brak čini depresivnom? Možda te zanima... Je li moguće da te brak čini depresivnom? Ovo su pokazatelji lošeg braka Psiha i seks

Brak je ozbiljan pothvat. To je cjeloživotna obveza. A ako vas dvoje ne možete zajedničkim snagama rješiti vlastite probleme u vezi, tada vjerojatno niste stvoreni jedno za drugo. Ponekad, usprkos našim najboljim namjerama i najvećim snovima, stvari jednostavno nisu onakve kakve želimo da budu.

Neki muškarci ne vjeruju u ideju ili instituciju braka

Za neke muškarce brak ne predstavlja ništa osim papira. Ako su odgajani u religioznom ozračju ili su i sami religiozne osobe, brak bi im mogao nešto značiti, ali postoji i vrlo stvarna vjerojatnost da mu brak nije toliko važan kao stvaranje ljubavi.

Nekim muškarcima može se dogoditi da im se ideja braka ne sviđa zbog toga kako gledaju na brak vlastitih roditelja ili su se možda i sami vjenčali jednom prije i to je bila katastrofa. Kao što i ti imaš pravo na vlastite osjećaje u vezi s brakom i on ima pravo na svoje osjećaje u vezi s blaženim zajedništvom.

Ako tvoj partner ili muž radi ovih 11 stvari, smatraj se sretnicom

Prestrašen je tvojim očekivanjima

Očekuješ previše od njegovog iznenađenja za prosidbu ili on jednostavno nije spreman na taj potez. U svakom slučaju, nisi ti kriva; Društvene su mreže sa svojim sjajnim prijedlozima. Ta su očekivanja ono što ga sprječava da te zapravo zaprosi. To je faktor straha. Ne želi te razočarati.

Možda te zanima... Istraživanje pokazalo da polovica samaca ne želi vezu i brak, znamo i zašto Psiha i seks

Osjeća pritisak da sve treba ispasti savršeno i ne želi to zabrljati. Njegovi prijatelji i obitelj možda su čak i dio toga. Oni također mogu postavljati dodatna očekivanja od njega da te zaprosi ili kako bi to trebao učiniti. Najbolje što možeš učiniti je razgovarati o tome i dati mu do znanja da će u svakom slučaju što god smisli za tebe biti idealno.

Vas dvoje zapravo niste razgovarali o tome

Ako ne zna da se želiš vjenčati, to mu neće pasti na pamet. Ne očekuj da će ti partner čitati misli. U konačnici, ako želiš znati zašto te nije još zaprosio, moraš razgovarati s njim o tome. Također, brak je velika životna odluka i trebaš razumjeti što svatko očekuje od zajedničkog bračnog života. Ako si toliko sigurna da želiš provesti ostatak svog života s tim muškarcem, tada se moraš naviknuti razgovarati s njim o stvarima koje te plaše i stvaraju nelagodu. Brak i ljubav nisu uvijek sinonimi, različitim ljudima znače različite stvari i dok ne razgovaraš s njim, nećeš znati na čemu ste.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.