Psiha i seks 29. listopada 2020.

Tri stvari koje bi trebala znati prije nego što se odlučiš za brak

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Što bi se dogodilo da se zapravo pripremamo za brak, a ne samo za vjenčanje? Kako bi izgledao taj postupak? U nastavku donosimo tri važna koraka u pripremi za brak, koji su svima potrebni za sretan i miran bračni život.

Za mnoge ljude dan vjenčanja jedan je od najvećih u njihovom životu, a pripreme za njega ponekad traju i godinama. Većina potroši mnogo novaca i vremena pripremajući se za taj poseban dan: skupa odijela i raskošne haljine, hrana, torte, domjenci, prostori, glazba…Puno posla, truda i vremena za događaj od samo nekoliko sati.

Nauči upravljati financijama

Prema istraživanjima, financije su jedan od glavnih razloga svađa i nesuglasica u vezama i brakovima. Upravo zato, važno je da partneri imaju isti pogled na novac i financije. Ključno je da prije braka dogovorite određene smjernice o financijama: Tko će plaćati račune? Koliko ćete novaca trošiti i na što? Tko će donositi odluke o velikim ulaganjima?  Važno je usuglasiti želje i mogućnosti jer pretjerane razlike u načinu trošenja mogu uzrokovati napetost i razmirice. Ukoliko ste u mogućnosti, korisno je i otići na financijski tečaj koji će te naučiti kako mudro raspolagati s novcem, bilo da si u vezi ili u braku. 

Zaruke_Prosidba_Zaljubljeni Možda te zanima... 6 načina kako navesti dečka da te zaprosi Psiha i seks

Nauči ispravno komunicirati

Komunikacija u vezi je vrlo bitna, zapravo ona je ključ uspjeha svake veze. Svaki odnos u našem životu zahtjeva trud, a dio tog truda je kvalitetna komunikacija. Komunikacija je nešto na čemu zaista moramo stalno raditi, za većinu, ona ne dolazi prirodno. Izuzetno je važno naučiti kako učinkovito komunicirati sa supružnikom. Mnogo parova ne shvaća vrijednosti komunikacije te ne zna kako uspješno komunicirati. Naučiš li ovu vještinu prije braka, ona će sigurno doprinijeti obostranoj sreći i razumijevanju. 

Možda te zanima... 2 pravila koja će promijeniti tvoj ljubavni život zauvijek Psiha i seks

Izgradi odnos zasnovan na povjerenju

Svaki međuljudski odnos zasnovan je na uzajamnom povjerenju. Kada je riječ o emotivnim odnosima, postoji faktor koji garantira dugu i stabilnu vezu, a često je važniji i od same ljubavi. Radi se o povjerenju. Povjerenje je ključ za dugoročnu ljubav. Odnos koji se temelji na povjerenju pruža partnerima sigurnost i snagu, stoga je neopisivno važno graditi odnos koji se temelji na uzajamnom povjerenju

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.