Psiha i seks Seks i veze 10. veljače 2018.

6 načina kako navesti dečka da te zaprosi

Zaruke_Prosidba_Zaljubljeni
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U vezi si već dovoljno dugo i smatraš da bi stvari trebalo podići na sljedeću razinu, ali on nikako da postavi sudbonosno pitanje? Donosimo ti šest načina da potakneš dečka da te zaprosi pa izaberi hoćeš li se poslužiti nekim od trikova, reći mu jasno što želiš ili ćeš na kraju ti morati zaprositi njega.

Postavi ovdje pitanje vezano za tvoju vezu ili brak i čekaj odgovor naše Imago stručnjakinje za brak i veze u prijenosu uživo naše emisije pred Valentinovo, 13. veljače u 11 sati ujutro! 

Legenda kaže da žena koja očajnički želi da je dečko zaprosi treba nositi papirnati prsten na prstenjaku dok on ne shvati poruku i ne uruči joj pravu stvar.

Nije da žene očajnički žele stupiti pred oltar, ali nakon određenog staža u hodanju većini padne napamet da bi im dotični momak mogao predložiti i brak. Ako u njemu vidiš čovjeka svog života, moraš ga nekako navesti da izrekne čuvenu rečenicu...ili ćeš morati sama preuzeti inicijativu.

Hanah Seligson, autorica knjige "A Little Bit Married: How to Know When It’s Time to Walk Down the Aisle or Out The Door" (Pomalo vjenčani: Kako znati je li vrijeme za odlazak pred oltar ili kroz vrata) ponudila je nekoliko naputaka za žene koje žele da njihovi dečki budu ti koji će potaknuti temu vjenčanja.

Budi konkretna

Okolišanja u stilu "voljela bih svadbeni kolač od jagoda" ili "svibanj je dobar mjesec za vjenčanje" u mnogim slučajevima nisu djelotvorna. Mnogi muškarci kažu da su tri ili pet godina hodali s djevojkom, ali da ju nisu zaprosili jer ona nikad nije potegla to pitanje. Žene daju migove, ali muškarci te migove ne razumiju, dakle budi jasna i konkretna.

Brzo spomeni brak

Mnoge žene stupaju u vezu i puštaju da ona teče, ne spominjući brak. Tako je Daniela, nakon dvogodišnje veze koja nije okrunjena vjenčanjem, u iduću vezu ušla s drukčijom taktikom. Momku je rekla: "čuj, u prošloj vezi nisam se usudila govoriti o budućnosti našeg odnosa, ali sada to više nije slučaj. Željela bih znati jesmo li na istoj valnoj dužini." Bili su i danas su muž i žena.

Možda te zanima... Tajna sretnog braka leži u emocionalnoj inteligenciji supruga Psiha i seks Možda te zanima... Kolumna: Tajna sretnog braka - kako živjeti slobodno u dvoje? Psiha i seks

Iskušaj kako "diše"

Ovaj savjet neće odmah dovesti do prstena na tvojoj ruci, ali bi mogao pomoći da napraviš korak u pravom smjeru. Pitaj dečka što misli da bi se moglo učiniti da se vaša veza pomakne s mjesta. Takvo je pitanje bolje od neodređenog "kako ti se čini naša veza".

Napomeni da ćeš pristati

Moguće je da odugovlači jer se boji tvog odbijanja. Stoga mu natukni da bi pristala ukoliko te zaprosi. Većina će shvatiti poruku, osim ako nije pretjerano uvijena.

Pohvali brak

Jedan od "trikova" je i navođenje povoljnih učinaka braka na zdravlje: vjenčani su muškarci zdraviji, više zarađuju i češće se seksaju od nevjenčanih. Nije za baciti, zar ne?

Daj mu ultimatum

Nakon četiri godine hodanja, 31-godišnja je Sandra rekla dečku da je mora zaprositi prije dana vjenčanja njihovog zajedničkog prijatelja, ili će na svadbu ići sam. Zaprosio ju je u roku. Naravno, moraš biti spremna na njegovo odbijanje i na prekid veze.

Prouči što podrazumijavaju veza-eliksir, neutralna veza i problematična veza te saznaj kojem tipu pripada tvoja veza.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.