Psiha i seks 18. prosinca 2020.

Stvari koje tvoja supruga očajnički treba, ali ih ne govori na glas!

Foto: Thinkstock Ako neprestano opravdavaš njegovo loše ponašanje, možda je ipak vrijeme za prekid
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Žene imaju vrlo razvijenu intuiciju i ponekad se čini kao da mogu čitati misli. No, nažalost muškarci su potpuno drugačiji i često ne shvaćaju signale koje im žene šalju!

Steve Horsmon je za Yourtango napisao članak za sve muškarce koji ne shvaćaju signale i ponašanja žene. “Kad muškarac zatraži pomoć oko toga što supruga zaista želi od njega, tada mu pomažem da shvati što žene zaista misle i što trebaju učiniti”, kaže Steve. “Kad mi muškarac kaže da je upravo čuo, po deseti put, da njegova supruga želi da on bude pravi muškarac u vezi, odmah znam da je to posljednje što bi trebao čuti”, nastavlja.

Ono što se stvarno događa kada žena ili supruga kaže ‘budi muškarac je sljedeće: kad se žene osjećaju povrijeđeno, frustrirano ili ljutito, obično se žale na stvari na način koji prikriva njihove stvarne potrebe. Ponekad vrište od bijesa na nekoga tko ih pretječe u prometu, a istina je da se samo boje. Stvarna je potreba da se žena tada želi osjećati sigurno. Ali žene to ne kažu. Ponekad žene postanu jako frustrirane s djetetom, a istina je da su emocionalno iscrpljene. Stvarna je potreba osjećaj mira i smirenosti. Ali one to zadržavaju u sebi. Može ih strašno povrijediti neka riječ, a istina je da se osjećaju odbačeno. Stvarna je potreba da se žele osjećati prihvaćenima. 

Tako je s mnogim ženama, nastavlja Steve. Reći će stvari poput:

  • "Nikad nisi dosljedan i ne mogu računati na tebe."
  • "Sve o čemu razmišljaš je seks."

A prijevod koji muževi čuju je "Ti si ološ, ti si loš suprug i ti si perverznjak."

Ali to nije ono što žena misli, govori Steve. Shvaćam da muškarci često to shvaćaju (pre) osobno, ali žena zapravo nema namjeru napadati njihovu muškost.  Važno je shvatiti za kojim osjećajem ona žudi i zašto joj taj osjećaj uzrokuje određenu reakciju. Ne radi se o vama, muževima - radi se o njezinoj žudnji da osjeti nešto što želi osjećati. I smatra da bi joj njezin "muškarac" mogao pomoći da to osjeća kad bi samo znao ove 3 stvari, piše Steve.

Možda te zanima... 6 znakova da će te tvoj partner voljeti još dugo, a možda i zauvijek Psiha i seks

 "Samo se želim osjećati kao da se mogu opustiti."

Supruge mi kažu da im je osjećaj opuštenosti jedan od najvećih ključeva za uspjeh veze, a također se žele osjećati povezano, nježno i seksi. Jeste li ikad bili u blizini žene koja je zaigrana, blesava, seksi, zabavna i koketna? Da znam. Riječ je o najboljoj stvari koju tip može zamisliti. No, žene mi kažu da osjećaju kao da je nemoguće da budu takve, ako se ne mogu u potpunosti opustiti pred partnerom.  

Zaključak: Ljuta je jer se želi opustiti kako bi se osjećala razigrano, seksi, simpatično, zabavno i koketno. Nije ljuta jer si ti loš. Ljuta je jer se ne može opustiti. Što ti možeš učiniti? Mirno je pogledaj u oči i reci: "Ženo, kladim se da bi se voljela opustiti i ja ću ti pomoći." Zatim pogledaj stvari u kojima zaista možeš pomoći. Mnogo ih je. Čišćenje, pranje rublja, briga za djecu, automobili, , posuđe, računi i pokvarene stvari - sve to zahtijeva nevjerojatno primjenu odgovornosti, predanosti i pouzdanosti. Nitko se ne može opustiti uz sve te obaveze. 


"Samo se želim osjećati kao da mogu računati na njega."

Supruge mi kažu da kada je njihov muškarac dosljedan i radi ono što je rekao, tada osjećaju sigurnost i predvidljivost. Da, to je dosadno. Ali sa sigurnošću i predvidljivošću dolazi i opuštanje. I pokrili smo razloge zbog kojih je opuštanje tako važno. Evo nekih primjera. Jedna stvar s kojom možeš biti dosljedan je njezina jutarnja kava. Također možeš planirati spojeve i upućivati joj pozive za razne stvari. Možeš joj ostavljati bilješke i zvati je kad zakasniš - svaki put. 

Zaključak: Ljuta je jer se želi osjećati sigurnost. Nije ljuta jer si loš suprug. Ljuta je jer se ne može opustiti. Ako joj želiš pomoći da se osjeća kao da može računati na tebe, jasno reci za što si zadužen i što ćeš napraviti. Manje razgovora, više akcije.

Možda te zanima... Znakovi da si loša partnerica, iako možda misliš suprotno Psiha i seks


"Želim se osjećati kao da on želi mene, a ne samo moje tijelo."

Jedna mi je žena jednom poslala e-mail u kojem kaže: „Osjećam da bih mu mogla biti bilo koja od 10.000 žena. Ne osjećam njegovu želju za sobom kao osobom. Ponekad pomislim da bih genitalije mogla ostaviti u spavaćoj sobi i otići skuhati kavu, a da on ne bi ni primijetio da sam otišla."

Poanta ove žene je prilično jasna. Želi se osjećati kao da su njezin um, duh i osjećaji vrijedni njegove pažnje. Želi se osjećati poželjnom ne samo zbog svojih fizičkih osobina, već i zbog cijelog sebe. Tek kada se osjeća iskreno željenom, osjećat će se poželjno i prihvaćeno.  

 Zaključak: Ljuta je jer se želi osjećati poželjno i prihvaćeno. Ona nije bijesna jer si perverznjak. Ljuta je jer se ne može opustiti. Svaki muškarac kojeg znam razumije nevjerojatno grozan osjećaj odbijanja, piše Steve. Bol je ista, bilo da je riječ o odbacivanju naših emocija, naših mišljenja ili našeg tijela. Odbijanje je jedan od naših najvećih i najgorih strahova. Možeš zamisliti kako se onda osjeća žena, ako ju promatraš samo kao seksualni objekt.  Zapamti, u ovom si trenutku jedini čovjek na cijelom planetu s tajnom moći koja joj pomaže da se osjeća poželjnom i prihvaćenom - tijelom, srcem i dušom. 

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mawow

      My companion is making $77 hourly at the PC. He has been laid off from work 5 months prior, yet a month ago he rounded up $10258 by simply telecommuting with program he uncovered on the web. This is the thing that he does. Give it a shot yourself...Visit Now... earn75.com

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.