Psiha i seks Seks i veze 13. listopada 2023.

Seks u dugom braku: 4 para ispričala su kako održavaju žar

seks
Foto: Unsplash Seks u dugom braku
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U početku veze seks je čest i uzbudljiv, ali kad par uđe u rutinu učestalost i nivo strasti u spavaćoj sobi se smanje. Četiri para objašnjavaju kako nakon dugih godina zajedničkog života i svakodnevnih obveza uspijevaju održati svoj seksualni život uzbudljivim, zdravim i erotičnim.

Nataša (32) i Branko (35) zajedno tri godine

"Moja tajna je da su mi naši seksualni odnosi visoko na listi prioriteta. Početkom tjedna Branko i ja se dogovorimo za najmanje tri vruća sastanka. Zbog brojnih obaveza i umora parovi misle da ima vremena za seks i onda se čude kad među njima nestane bliskosti. Kao što planiramo svoje vrijeme za posao i kućanske obaveze u te planove jednostavno treba uvrstiti i seks", kaže Nataša.

"Smatram da je iznimno važno da svatko za sebe zna što uistinu voli u seksu. Osobno sam otkrio da mi je važno u seksualne odnose integrirati duhovnost i to je za mene nešto silno dragocjeno", objašnjava Branko.

Razgovor je moćan afrodizijak

Margareta (42) i Silvio (41) u braku 12 godina

"Prve tri godine u našoj postelji frcale su iskre. Zatim smo dobili djecu i ušli u zajednički poslovni projekt i nakon sedam godina shvatili da smo postali jako dobri partneri, ali da smo prestali biti ljubavnici. Prošli smo ozbiljnu krizu iz koje smo se izvukli jer smo počeli puno razgovarati jedno s drugim, ali i otvoreno s našim bliskim prijateljima. Razgovori su nam vratili osjećaj bliskosti i obećali smo sebi da ćemo redovito pričati o vlastitim osjećajima i težnjama te da nam se razgovori neće isključivo vrtjeti oko djece i posla. Ponovno smo postali ljubavnici, ali više pažnje pridajemo kvaliteti, nego kvantiteti i obje smo zadovoljni s tim", priča Margareta, dok Silvio potvrdno kima glavom.

Emotivna bliskost put do raja

Josipa (32 ) i Alan (41) u braku pet godina

"Alan je bio prvi muškarac s kojim mi seks nije bio samo tjelesno, nego i emotivno iskustvo. Kad sam se uvjerila u njegovu privrženost, dopustila sam sebi da budem ranjiva i smatram da je to ključ za dobar seks. Ako si pretjerano samouvjerena, glumiš ili si zabrinuta zbog nečega seks ne može biti iskren. Razgovaramo, radimo neke stvari zajedno svaki dan i tako održavamo bliskost pomoću koje ujedno i zacjeljuju rane iz prošlosti. Moj zaključak je da je bliskost ključ za dobar seksualni život", objasnila je Josipa

Seks Možda te zanima... 8 stvari koje bi muškarci voljeli da žene znaju o seksu Psiha i seks

Seksualne igračke i lascivne poruke

Jasna (36) i Mario (36) u braku osam godina

"Bili smo najbolji prijatelji prije nego što smo postali par i to je naša prednost jer smo tako naučili govoriti jedno drugom što nam se sviđa, a što ne. Tako postupamo i kad je seks u pitanju. U krevetu nam je jednako dobro kao i na početku veze, a često isprobavamo nove položaje, koristimo i neka pomagala, povremeno šaljemo lascivne poruke jedno drugome. Osim toga među nama je privlačnost još vrlo prisutna", kaže Josipa.

"Partneru treba iskreno otkriti svoje seksualne fantazije jer tako postaje uzbudljivo. Osim toga treba naći vremena za odnose, ako smo Jasna ili ja jako umorni navečer, onda si priuštimo brzo zadovoljstvo ujutro prije posla", kaže Mario.

Pročitajte 11 savjeta za dobar seks.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.