Psiha i seks Moje emocije 10. lipnja 2019.

Dobro raspoloženje: 3 načina kako uvijek biti dobre volje

Foto: Guliver/Shutterstock Rane dvadesete kod većine određuju daljnji tijek života
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Loše raspoloženje nam je ponekad neizbježno, ali želimo ga smanjiti i izbjeći koliko god je moguće. Mi smo pronašli trikovi koji će ti uspjeti održati dobro raspoloženje.

Pogledaj fotografije svoje djece, prijatelja ili kućnih ljubimaca koje te usrećuju 

Kad se udubiš u sliku, razmisli o tome zašto te baš ta slika čini sretnom - možda te podsjeća na nešto smiješno ili nježno, možda je u pitanju neki dan koji si provela sretna i zadovoljna. Što god bilo u pitanju, istraživanja pokazuju da razmišljanje o prethodnim događajima i osjetilnim iskustvima može izazvati iste radosne emocije.

Započni dan s pozitivnom izjavom o sebi koja se temelji na činjenicama

Motivacijski govori i upute koji čovjek daje samom sebi podižu samopouzdanje, jer ono što mislimo utječe na naše postupke i emocije. Treba imati na umu da motivacijski govor ili upute moraju biti temeljene na činjenicama. Ako kažeš: 'Ja sam jako dobar roditelj' to može biti istina, ali ako si loše raspoložena, izgledi su da nećeš vjerovati samoj sebi.

Bolji primjer je 'Ja sam super roditelj jer sam odveo svoje dijete u park nakon škole i znam da ga je to jako usrećilo'. Što je izjava konkretnija, to je vjerojatnije da ćeš joj vjerovati - i to je veća vjerojatnost da će ti pomoći da se bolje osjećaš. 

Možda te zanima... Zašto tvoje zdravlje i raspoloženje počinje u crijevima? Hrana

Pohvali tri osobe svaki dan

Istraživanja pokazuju da ćeš ovako steći prijateljstva i veće samopouzdanje - jer su komplimenti često uzvraćeni. Zato započni ciklus sreće, piše portal Success.

Četiri besplatna načina da si popraviš raspoloženje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.