Ljepota i relax Wellness 21. prosinca 2016.

Četiri besplatna načina da si popraviš raspoloženje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nosi odjeću žarkih boja - nova haljina i crveni lak na noktima, dovoljan je samo pogled na ove detalje, pa da osjetiš priljev dobrog raspoloženja. Jedno istraživanje pokazuje da su ljudi koji rade u živopisnom okruženju (mnogo detalja živih boja) dinamičniji i raspoloženiji od onih koji rade u sumornom okruženju.

  • Upali svjetlo - svjetlost signalizira mozgu da se probudi, što je naročito korisno tijekom tmurnih zimskih dana. Nizozemski znanstvenici utvrdili su da izlaganje žarkoj svjetlosti između podneva i četiri sata poslijepodne značajno umanjuje osjećaj slabosti i pospanosti. Dakle, obavezno upali rasvjetu za svojim radnim stolom ili povremeno izađi van.
  • Prošeći se pet minuta - znanstvenici su usporedili porast energije u organizmu nakon konzumiranja čokolade i nakon petominutne šetnje i šetnja je pobijedila. Zapravo, utvrđeno je da kretanje čak i u ovako kratkom intervalu povećava razinu energije u naredna dva sata. Naravno, čokolada trenutačno povećava energiju, ali već nakon sat vremena razina energije pada ispod razine koja je bila prije uzimanja slatkiša.
  • Vodi ljubav - razumljivo, to ne možeš primjenjivati na poslu, ali ako ti je u privatno vrijeme potreban brz priljev energije, seks rješava stvar. Tijekom seksualnog odnosa oslobađa se tzv. “koktel hormona sreće”. Masturbacija izaziva sličan učinak, čak i sama pomisao na seks potiče cirkulaciju krvi i stimulira centre zadovoljstva u mozgu.

I ovako se možeš oraspoložiti...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.