Psiha i seks Seks i veze 29. studenoga 2019.

8 načina na koje će tvoj partner izdržati dulje za vrijeme seksa

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dolazak ranije na dogovoreno piće ili večeru pozitivan je znak i većina djevojaka i žena cijenila bi tu gestu, no "dolazak ranije" u spavaćoj sobi zadnje je što želiš.

Doktorica Jessica O'Reilly kaže da je prosječno trajanje seksa negdje od tri do šest minuta. Dakle, ako se tvoj partner nalazi u spomenutom vremenu, tehnički ima "normalan" kapacitet. No, ako ti to nije dovoljno u nastavku teksta ti donosimo osam načina kako produžiti vrijeme u spavaćoj sobi.

1. Predloži predigru

Prije seksa, pokušaj s malo predigre. To može biti mnogo toga - od jednostavnog maženja, pa sve do masturbacije ili oralnoga seksa. Na tebi je da odabereš kojim putem krenuti. Ono u čemu predigra može pomoći jest činjenica da te može dovesti do iste razine uzbuđenosti koju osjeća tvoj partner pa sa seksom možete krenuti s iste početne točke.

Seks-Veza Možda te zanima... Sluz ili ejakulat: Je li moguće zatrudnjeti od predejakulata? Zdravlje

2. Penis prsten

Glavna uloga penis prstena jest da odgodi svršavanje, kaže O'Reilly za Woman's Health. Prsten stvara pritisak na dno penisa, ograničavajući tako protok krvi. To može odgoditi njegov orgazam i pomoći mu da traje duže.

3. Pokušaj tehniku stiskanja

U trenutku kada tvoj partner misli da je blizu vrhunca neka izvadi penis van, a ti rukama pritisni vrh penisa, preporučuje seksualna terapeutkinja Debra Laino.

Stisak ne mora biti jak, bitno je da to napraviš prije nego što on doživi vrhunac. Palcem i kažiprstom stisni vrh njegova penisa, što će pomoći odgoditi ejakulaciju, a vi dvoje ćete moći ponovno nastaviti.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

4. Razmisli o korištenju kondoma

Ako si netko tko se i dalje vodi tehnikom vađenja, a htjela bi da ti seks traje duže, probaj savjetovati partneru da stavi kondom. Kondom, iako tanak, je svejedno dodatan sloj koji odvaja penis od vagine te umanjuje osjećaj dodira koji stoga neće biti toliko intenzivan što će rezultirati sporijim uzbuđivanjem i produljiti će vrijeme do vrhunca.

5. Zamijenite položaj u krevetu

U ovom slučaju potrebno je malo eksperimentiranja nakon kojega ćeš vidjeti što vama, kao paru, najbolje odgovara.

Kako bi produžila vrijeme u krevetu probajte poze u kojima ćeš upravo ti biti glavna. Tako ćeš ti moći odrediti tempo kojim vodite ljubav, a kada osjetiš da se on približava vrhuncu, moći ćeš usporiti i tako produžiti vrijeme seksa.

6. Prakticirajte "mini pauze"

Nitko ne tvrdi da kako bi uživala u seksu on mora biti jak i brz, pogotovo ne čitavo vrijeme. Uzmi vremena, uživaj u poljupcima i za vrijeme mijenjanja položaja uzmite mini pauze kojima ćete doći do daha, ali i produžiti vrijeme trajanja.

Možda te zanima... Eksplicitan seksualni dnevnik nakon trogodišnjeg celibata Psiha i seks

7. Neka radi vježbe za jačanje dna zdjelice

Vježbe za jačanje mišića dna zdjelice ili Kegelove vježbe nisu samo za žene, mogu ih raditi i muškarci, a to može napraviti veliku razliku u spavaćoj sobi. Jedna švedska studija objavljena 2014. otkrila je da su muškarci koji su radili vježbe za dna zdjelice nekoliko mjeseci mogli poboljšati svoju sposobnost kontrole preuranjene ejakulacije. 

Zato, potakni svojeg muškarca da radi spomenute vježbe. "To bi moglo značiti puno za vaše vrijeme u krevetu", kaže O'Reilly, "a ako ništa drugo, ne može nauditi."

8. Nastavite dalje sa seksom

To što je tvoj partner završio, ne znači da i ti odmah trebaš prestati, kaže Rachel Needle, seksualna terapeutkinja i licencirana psihologinja iz Centra za bračno i seksualno zdravlje Južne Floride. "Seks ne mora prestati kod orgazma", kaže ona i nastavlja, "ako nastaviš dalje vjerojatno je da će on ponovno postići erekciju i trajat će duže nego što je prvi put."

Možda te zanima... Omiljena poza u seksu otkriva tvoju i njegovu osobnost Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.