Psiha i seks 27. listopada 2022.

6 znakova da je tvoj partner 'spavao' s drugom ženom

Foto: shutterstock Ako je tvoj partner imao spolni odnos s drugom ženom, mogu osjetiti tu "uvjerljivu" potrebu da ispere sve znakove nevjere
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Postoje načini da saznaš je li tvoj partner imao spolni odnos s drugom ženom. Ne moraš imati 'šesto' čulo, već ti je potrebna samo sposobnost uočavanja očitih promjena u njegovom ponašanju koje teško može sakriti.

Jesi se ikada zapitala je li tvoj partner imao spolni odnos s nekom drugim? Ne postoji čarobna formula kojom to možeš saznati, osim ako ga ne uhvatiš u očitoj situaciji. Međutim, postoje neka ponašanja koja mogu poslužiti kao pokazatelj nevjere.

Istina je da se ti pokazatelji ne primjenjuju u svim slučajevima, jer mogu postojati i drugi razlozi koji ih uzrokuju. Ali, ako se nekoliko od očitih znakova spoji, to može biti zbog činjenice da te je tvoj partner prevario. Imaj na umu da kada muškarac ima ljubavnicu, njegove rutine i raspoloženje mogu se primjetno promijeniti. Određene pokazatelje nevjere donosimo ti u nastavku. 

Možda te zanima... Kolika je vjerojatnost da će te partner prevariti? Psiha i seks

Izbjegava fizički kontakt s tobom

Jedan od temelja svake zdrave veze je fizički kontakt. Dakle, ako te je tvoj partner prestao maziti, zavoditi i tražiti prilike da ostvari fizički kontakt s tobom, to može biti zato što se nešto događa. Često, ako je muškarac nevjeran, on će pod svaku cijenu izbjegavati fizički kontakt. To može biti uzrokovano krivnjom ili zadovoljstvom kojeg dobiva od neke druge žene, a mogući su i drugi uzroci. U drugim slučajevima, ova dinamika se mijenja jer je nešto narušilo povjerenje ili se u vašoj vezi događaju drugi problemi. Ponekad nema dovoljno verbalne komunikacije da bi se izrazilo nezadovoljstvo pa je ono izraženo kroz izbjegavanje.

Njegov tjelesni miris je drugačiji

Različita istraživanja su pokazala da miris ima ključnu ulogu u ljudskim odnosima. Ako si dugo s partnerom, vjerojatno možeš potvrditi da on ima poseban miris koji ćeš lako prepoznati. Znaš kakav je njegov miris šampona ili je li koristio novi parfem. Dakle, kada se miris tvog partnera sumnjivo promijeni, možeš posumnjati da je on bili s nekom drugom. 

Možda te zanima... Računa li se dopisivanje kao preljub? Psiha i seks

Neobjašnjivo je jako umoran

Pomalo zbunjujući znak koji bi mogao signalizirati da je tvoj partner imao spolni odnos s drugom ženom je osjećaj pospanosti. Važno je naglasiti da je ovaj znak "zbunjujući", jer ponekad može biti uzrok njegove radne rutine ili nesanice. Nakon seksa tijelo oslobađa neurotransmitere koji proizvode stanje pospanosti koje je gotovo jednako ugodno kao i sam seks. Stoga, ako je tvoj partner iznenada jako umoran, to bi moglo biti zbog toga. Međutim, važno je imati na umu da se ovaj znak ne bi se trebao smatrati dokazom sam po sebi.

Ne može održati erekciju

Dok su neki muškarci u stanju biti seksualno aktivni i s partnericom i s ljubavnicom, drugi mogu imati problema s erekcijom. Ako se tvoj partner umori svaki put kada ga pokušaš zavesti, ili ti to uspije, ali ne dođe do erekcije, nešto nije u redu.

Problemi s erektilnom disfunkcijom mogu biti povezani sa stresom i različitim bolestima poput visokog krvnog tlaka, dijabetesa i ateroskleroze, i drugih raznih razloga. No, ako znaš da to nije razlog, možda tvoj partner svoju energiju troši u tuđem krevetu.

Neredovito se tušira

Kada dugo živiš s partnerom, možda ćeš prepoznati njegovu rutinu. Zbog toga ti može biti vrlo čudno ako se on iznenada istušira usred dana ili se nastoji "opustiti" u kupaonici kad god se vrati s posla.

Ako je tvoj partner imao spolni odnos s drugom ženom, mogu osjetiti tu "uvjerljivu" potrebu da ispere sve znakove nevjere. Zato će se nastojati tuširati onoliko često koliko je potrebno, čak i ako se obično ne tuširaju u određeno vrijeme.

Odbija razovarati o tome ili se naljuti kada nešto spomeneš

Kako se tvoj partner ponaša kada odlučiš iskazati svoje sumnje? Možda je ovo najočitiji znak da je tvoj partner imao spolni odnos s drugom ženom. Uostalom, ako nema što skrivati, zašto bi se onda ljutio što to pitaš? Ako te je tvoj partner prevario, on će izbjegavati tu temu, tražiti isprike za svoj izostanak ili, ako ništa drugo ne uspije, naljutiti će se na tebe jer mu ne vjeruješ. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Što napraviti?

Bilo koje od ovih ponašanja moglo bi biti sinonim za nevjeru. Ako nema što skrivati, tvoj partner će odvojiti vrijeme da te posluša i razriješi brige. Osim toga, partner će ti na sve moguće načine pokušati dokazati da je ono što on govori istina.

Sumnjaš li i dalje da te je tvoj partner prevario? Imaj hrabrosti suočiti se sa situacijom i saznati istinu. Ako prepoznaš sve ove znakove nevjere, nešto u vašoj vezi ne funkcionira. 

Možda te zanima... Ako partneru odlučiš oprostiti nevjeru obavezno napravi ovo Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.