Psiha i seks Seks i veze 23. studenoga 2017.

Ako partneru odlučiš oprostiti nevjeru obavezno napravi ovo

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nedavno istraživanje, koje je proveo portal “OurTime.com”, pokazalo je da bi najmanje 42 posto odraslih pokušalo sačuvati vezu s partnerom koji je počinio seksualnu prijevaru.

Dogovorite se - odredite vrijeme koje ćete posvetiti vašoj vezi. Osoba koja je varala treba prekinuti svaki kontakt s osobom s kojom je prijevaru počinila.


Razgovarajte - bitno je da osoba koja je prevarila ponudi iskrenu i ozbiljnu ispriku i preuzme odgovornost za svoja djela. Prihvaćanje isprike ovisi i o ponašanju osobe koja je varala. Najvažnije je da razgovarate.

Par-Uspr Možda te zanima... Savjet seksologa: veza nakon preljuba Psiha i seks
Ne krivi sebe - tvoje samopouzdanje ne ovisi o partnerovom ponašanju. Možeš biti dio rješenja, ali nikako nisi uzrok prijevare.


Pokaži ljutnju - izbaci svoju ljutnju. Istraživanja su pokazala da pisanje pisma partneru pomaže, ali ga nemoj pokazati. Također, razgovor s prijateljima i obitelji o tom događaju može biti koristan.

Možda te zanima... Računa li se dopisivanje kao preljub? Psiha i seks
Pronađi kvalitete - napravi listu pozitivnih aspekata vaše veze. Iako si tužna i ljuta, razmisli o svemu lijepom što vam se dogodilo, to će ti dati novi pogled na vašu vezu.


Potraži profesionalnu pomoć - situacija može biti izuzetno teška bez obzira na to koliko si jaka osoba. Terapeutski pogled može biti koristan.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.