Psiha i seks Seks i veze 06. siječnja 2021.

6 situacija u vezi u kojima laganje nije grijeh

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema nekim istraživanjima, izgovaranje 'bijelih laži' zapravo može pomoći u izgradnji povjerenja. Dapače, neki ljudi više vole čuti manju laž, koja je utješna, nego bolnu istinu. No, ima situacija u kojima je čak možda i poželjno lagati, odnosno onih u kojima je to u redu, a kako bi i ti bila upućena, u nastavku ti donosimo koje su to.

Kada se nalaziš u nasilnom odnosu ili vezi

Nasilnost i zlostavljanje nemaju nikakve veze sa stvarnom intimnošću ili razumijevanjem. Stoga, ako tražiš pomoć ili izlaz iz spomenute veze, trebala bi biti veoma oprezna. Možda ćeš morati koristiti određene laži, u vezi svojih postupaka, telefonskih poziva ili drugih kontakata koje uspostavljaš u svojem procesu izlaska iz nje. Stoga, etika istine ne djeluje kada si u opasnosti i u spomenutim slučajevima dobrodošlo je poslužiti se lažima koje će ti pomoći vratiti svoj život u normalu.

Možda te zanima... 8 stvari koje muškarci rade jedino s ženom koju vole Psiha i seks

Kada prekidaš s partnerom i ne želiš ga dodatno povrijediti

Ako si ti inicijator raskida, znaš da moraš pronaći pametan način kako svojem partneru reći da je gotovo. Osim činjenice da će to pomoći sačuvati određeno poštovanje i dostojanstvo, kako tebi tako i tvojem partneru, pomoći će i u sporazumnom prekidu bez puno krivnje i drame.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Kada želiš prestati s trenutnom svađom

Kad se ti i tvoj partner ne možete oko nečega dogovoriti, to uzrokuje veliku napetost i stres. Stoga, moraš odmjeriti svoje mogućnosti i razmišljati o tome koliko je važno to o čemu se svađate. Želiš li mir i pomirenje u svojoj vezi? Tada bi vjerojatno trebala reći da ti je žao i  da prihvaćaš gledište svojega partnera, čak iako u srcu osjećaš drugačije, prenosi Bright Side.

Možda te zanima... Nova studija: Žene koje su u vezi s mlađim muškarcima sretnije su i zadovoljnije Psiha i seks

Kada ti partner pokloni 'krivi' poklon ili pospremi nešto na 'krivo' mjesto

Možda je red da više cijeniš uljudnost, od istine. Zato, odaberi velikodušnost i oprosti određene male greške. Stoga, sljedeći put kada na poklon dobiješ majicu koja ti se možda ne sviđa ili kada tvoj partner zaboravi vašu godišnjicu, kada mu zagori jelo ili kada čaše spremi na krivo mjesto, nemoj mu to priznati. Naravno, kao i u prošlom slučaju, to se ne treba raditi konstantno, ali s vremena na vrijeme, ovakve male laži i prešućivanja zaista mogu pomoći vašem odnosu.

Kada želiš otkazati ljubavni sastanak bez dobrog razloga

U novoj si vezi ili tek ideš na prvi ljubavni sastanak, ali nisi za njega raspoložena? Želiš izaći s prijateljima? Ponekad je to teško priznati, a pogotovo ako drugu osobu ne želiš povrijediti ili se drugom prilikom želiš vidjeti s njom. U tom slučaju, bolje izmisli vjerodostojan razlog, poput dužeg ostajanja na poslu ili nečeg drugog. To je u redu. Ti ćeš se opustiti i odmoriti, tvoj partner neće biti povrijeđen i bit ćete spremni za ponovni susret.

Možda te zanima... 10 razloga zbog kojih mnogi muškarci ne žele emotivno snažne žene Psiha i seks

Kada ti se ne sviđa partnerova nova frizura

Izgled i stil osoba često se mijenja, ali kada je u pitanju izgled i stil partnera on nam se većinom sviđa. Dapače, izgled je jedna od stvari koja te je prema njemu i privukla. No, kada se on s vremenom promijeni, ponekad je to jednostavno promjena na 'lošije' odnosno na nešto što te ne impresionira kao raniji. U tom slučaju, možeš reći istinu i uzrokovati potencijalnu manju prepirku te malo boli ili možeš zadržati svoje misli i uz pomoć konstruktivne kritike ili prijedloga sljedećeg puta prije odlaska u trgovinu ili frizeru spriječiti moguće "pogreške."
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.