Psiha i seks 27. rujna 2022.

5 savjeta za najbolji seks koje možda još nisi čula

Foto: shutterstock Dobro osvjetljenje može značiti bolji seks
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo nekoliko savjeta o seksu o kojima se ne priča dovoljno, a pomoći će ti da s partnerom ili partnericom još više uživaš

Dobrih savjeta za odličan seks nikada dosta, a ovoga puta ti donosimo savjete ravno od Alex Fine, stručnjakinje za seks koja je i osnivačica popularnog brenda seksi igračaka Dame. Alex je za Cup of Jo ispričala što je to potrebno za dobar seks. Među savjetima izvukli smo nekoliko onih o kojima se ne priča dovoljno, a pomoći će ti da s partnerom ili partnericom još više uživaš. 

1. Kvalitetno pozadinsko osvjetljenje je ključno

“Okruženje ti stvarno može pomoći da se oraspoložiš i bolje se povežeš sa svojim partnerom", savjetuje Alex. Većina nas ima jednostavan prekidač za uključivanje/isključivanje svjetla u spavaćoj sobi, a to može biti ograničavajuće. Kada je tako jak izvor svjetla upaljen, to vas oboje može brzo izbaciti iz dobrog raspoloženja. Ako ugasite svjetla u potpunosti i bude mračno, može biti teško uspostaviti vezu s partnerom. Alex predlaže: "Ako imate prekidač za prigušivanje, koristite ga! Ako ga nemate, možete biti kreativni. Pokušajte sa zatamnjenom žaruljom. Iskreno, nekada ću čak jednostavno baciti crvenu majicu preko lampe u našoj spavaćoj sobi. Već tako što čini jako veliku razliku!”.

2. Seks prije, a ne poslije večere

Alex kaže kako je jedna od stvari koje savjetuje svima uvijek ista - seks se ne treba dogoditi nakon večere! Nakon večere se osjećamo puno i pospano, a to nikako ne pridonosi dobrom seksu. Također, kada završite s romantičnom večerom, među vama se stvara pritisak da se dogodi nešto vruće, a taj pritisak može smanjiti užitak. Zato već na idućem spoju prvo uživajte jedno u drugome, a tek onda u večeri. 

3. Nemoj se bojati zakazati vrijeme za seks

Možda ovakav savjet ne zvuči baš seksi, ali vjeruj. Ponekad obaveze mogu udaljiti partnere, a u tom slučaju je dobra ideja da zakažete dan, vrijeme i mjesto kada ćete se zabavljati. Tada cijeli dan može biti jedna duga predigra ispunjena škakljivim fotografijama i vrućim porukama. 
 

Možda te zanima... Male promjene uz koje bi tvoj seksualni život mogao procvjetati Psiha i seks
 

4. Jastuk ti je najbolji prijatelj

Mnogi ne shvaćaju koliko održavanje određenih pozicija u seksu može iziskivati snage i kondicije. U tom slučaju, Alex savjetuje da si pomogneš tako što ćeš strateški postaviti jastuk ispod stražnjice. Jednom kada se potpuno opustiš i prestaneš brinuti hoćeš li dugo izdržati balansirajući u određenoj pozi, moći ćeš osjetiti potpuni užitak. 

5. Prestani brojati

Mnogi povezuju količinu seksa s time koliko je odnos kvalitetan, no različiti ljudi imaju vrlo različite seksualne potrebe te je brojanje koliko ste puta imali seks u zadnjih tjedan, mjesec ili godinu dana uistinu nepotrebno. Kada brojimo svoje seksualne odnose, stvaramo nepotreban pritisak koji nam nameće društvo da tu brojku povećamo, a samim time i forsiramo seksualne odnose koji nam ne dolaze prirodno. Prepusti se osjećaju koji će ti reći točno kada je vrijeme za dozu vrućeg seksa. 
 

Seks Možda te zanima... Klackalica: Ovaj seksualni položaj obećava intenzivne orgazme Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.