Psiha i seks 12. ožujka 2022.

3 psihološke igre koje muškarac koristi za testiranje žene koju voli

Foto: shutterstock Ponekad muškarci testiraju žene jer se osjećaju bespomoćno, a rade to kako bi vidjeli hoće li njihove mane natjerati ženu da ode
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ponekad muškarci testiraju žene jer se osjećaju bespomoćno, a rade to kako bi vidjeli hoće li njihove mane natjerati ženu da ode.

Romantična ljubav nije nešto što sama možeš izabrati, već je nešto što ti se događa. Ljubav je ponekad zastrašujuća jer je potpuno izvan tvoje kontrole. Upravo zbog toga se možeš osjećati bespomoćno jer nikad ne znaš kada će ta ljubav nestati. 

Zbog toga što ljubav ne mogu kontrolirati, ljudi često igraju igre kada su u vezi. Tko više voli? Kako nekoga natjerati da dokaže svoju ljubav? Sve su to pitanja koja se često povezuju sa ženama i njihovom reputacijom da vole testirati svoje partnere. Ipak, to rade i muškarci koji često koriste psihološke trikove. Muškarci će testirati žene igrajući se s njihovom nesigurnošću. To je često oblik manipulacije koji se ponekad događa nenamjerno, ali donosimo ti nekoliko uobičajenih načina kako muškarac može koristiti psihološke igre kako bi te testirao.

Ne nazove te kada je rekao da hoće

Ponekad ti tvoj partner kaže da će te nazvati prije spavanja, ali se to ne dogodi. U tom trenutku ti čekaš da tvoj mobitel zazvoni i osjećaš kao da on to namjerno radi i da te testira. Sljedeći dan tražiš od njega objašnjenje ili kroz šalu govoriš kako je zaboravan ili uopće to ne spominješ iako te je povrijedilo. Ipak, možda to nije napravio namjerno već je jednostavno zaspao gledajući televiziju ili je bio toliko zaposlen da je izgubio pojam o vremenu. Ako je neki od tih slučajeva, onda ne bi trebalo biti problema jer to nije bio njegov cilj.

Ako ipak stalno govori da će nazvati i nikada to ne napravi, to može biti znak da mu vaša veza nije prioritet. U ovom slučaju moraš se zapitati vjeruješ li mu i zašto te smeta što je zaboravio nazvati. Postoji li nešto što je napravio kako bi te potaknuo da razmišljaš o tome da je nevjeran? Ili si jednostavno nesigurna? 

Možda te zanima... 3 razloga zašto muškarci ostavljaju dobre žene Psiha i seks

Ne uključuje te u stvari koje radi

Drugi način na koji bi se mogla osjećati testirano u svojoj vezi je ako se osjećaš izolirano od ostatka njegovog života. Možda nisi upoznala njegove prijatelje ili obitelj. Možda vas dvoje imate rutinu zbog koje idete samo na određena mjesta određenim danima. Možda se osjećaš kao da te skriva. Ako je to slučaj, to svakako zahtijeva hitnu raspravu.

Ne zaslužuješ se osjećati kao skirveno zadovoljstvo svojeg partnera. To te može natjerati da se osjećaš ranjivom kod izražavanja svojih nesigurnosti zbog čega nemaš poticaja o tome pričati. Ako je prikrivanje vaše veze namjerno, tada možeš ponovno procijeniti je li to vrsta veze u kojoj želiš biti. Ne dopusti da nesigurnost tvog partnera postane i tvoja nesigurnost. 

Stvari zbog kojih se osjećaš voljeno, ali su zapravo vrlo problematične Možda te zanima... 5 ponašanja zbog kojih bi možda trebala napustiti svog partnera Psiha i seks

Govori svima o vašoj vezi

Ponekad tvoj partner može biti previše javan s vašom vezom. Možda dijeli previše vaših intimnih trenutaka na društvenim mrežama ili je možda previše zainteresiran za pokazivanje nježnosti u javnosti. Možda je prebrzo rekao i "volim te", a ta njegova brižljivost  može se činiti kao test. 

U takvim trenucima moraš razmisliti što ti osjećaš prema njemu. Jesu li tvoji osjećaji jednako jaki? Čini li ti se da sve ide prebrzo ili se samo bojiš njegovih pa i svojih osjećaja jer smatraš da ne zaslužuješ takvu ljubav? Misliš da nešto nije u redu s njim čim te zavolio tako brzo i odbijaju te ti njegovi osjećaji. 

Ako si zbog toga analizirala svoju vezu i sve ti je bilo previše napeto, možda ta veza ipak nije za tebe. Ipak prije prekida možeš razgovarati s njim i dogovoriti se da vaša veza bude privatna. To će možda biti veliki udarac za njegov ego, ali možete to riješiti. Ali ako smatraš da ga ne voliš ili ga ne voliš dovoljno, možda je vrijeme za prekid. 

Najbolji način da se osjećaš sigurno u svojoj vezi je da uzmeš u obzir što i tko želiš da tvoj partner bude za tebe i iskoristiš to kako bi i sama bila što bolja partnerica za njega. 

Znakovi da si pronašla gospodina pravog Možda te zanima... 7 znakova da si u vezi s onim "pravim" Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.