Psiha i seks 14. rujna 2022.

10 znakova koji ukazuju da si za njega više od prijateljice

Foto: shutterstock Ako mu se sviđaš, htjet će te zaštiti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Muškarci i žene govore različitim jezicima kada su u pitanju ljubav i veze. Zato, ako se ozbiljno zaljubljuješ u nekoga tko ti ne pokazuje otvoreno svoje zanimanje, prirodno je zapitati se osjeća li taj muškarac slično što i ti ili je zainteresiran samo za prijateljstvo.

Nije li lijepo kada prijateljstvo preraste u nešto više? Pronaći romantičnog partnera u svom prijatelju najbolja je stvar koja se može dogoditi. No, teško je uočiti znakove. Ponašanje muškarca moglo bi otkriti kakve su njegove namjere prema tebi. Ako nisi sigurna sviđaš li se prijatelju u kojeg si se zaljubila, je li samo prijateljski nastrojen, savjeti koje ćeš upravo pročitati mogli bi biti korisni.

Radije te zove nego šalje poruku

Samo slanje poruka zaobilazan je način da pokaže da mu se zapravo ne sviđaš toliko. Muškarac koji nije ozbiljan ili te vidi samo kao prijateljicu mogao bi se držati na distanci i komunicirati neizravno. Ali, ako te stalno zove i razgovara s tobom preko telefona u slobodno vrijeme, najvjerojatnije gaji osjećaje prema tebi. Muškarac neće gubiti vrijeme na duge telefonske razgovore, osim ako mu se sviđaš  i želi očajno čuti tvoj glas.

Obraća pozornost na tebe

Uvijek pokušava ostati u kontaktu. Zove te i šalje poruke. Reagira na tvoje objave na društvenim mrežama i obično je prvi koji će lajkati tvoju novu profilnu sliku. Povrh toga, koristi svaku priliku za razgovor s tobom. Zove te samo da kaže "Dobro jutro" ili "Laku noć". Pita kako si provela dan, primjećuje tvoju novu haljinu ili frizuru i daje ti komplimente.

Želi znati tko si zaista

Muškarcu kojemu baš i nije stalo neće biti toliko zainteresiran za tvoju osobnost. Ali muškarac koji se zaljubljuje u tebe volio bi znati sve. Nijedna tema za razgovor mu nije dosadna sve dok je vezana uz tebe. Rado će slušati o tvojem omiljenom glazbenom bendu ili problemima koje u posljednje vrijeme imaš s najboljom prijateljicom. Sa zanimanjem će gledati tvoje obiteljske slike i slušat će smiješne priče iz tvog djetinjstva. 

Možda te zanima... 5 znakova da želi ozbiljnu vezu s tobom iako ste se tek upoznali Psiha i seks

Sluša i pamti

Žene vole duge razgovore, dok muškarci baš i ne. Muškarac ne može podnijeti sve tračeve i drame o kojima žena priča i  često se samo pretvara da ju sluša. Međutim, mijenja se kad se zaljubi u ženu. Njemu tada postaje važno tvoje mišljenje. On sluša i pokušava zapamtiti što mu govoriš. Zanima ga tvoj ukus, želi znati kakvu hranu, filmove ili sport voliš. On cijeni ono što ti misliš i želi naučiti više o tome. Ako primijetiš da je muškarac s kojim flertaš u zadnje vrijeme sav u ušima dok razgovarate, možda se ozbiljno zaljubio u tebe.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Ponekad vaš "tip" nije za vas

Ponaša se kao džentlmen 

Nažalost, danas biti džentlmen nije odlika svih muškaraca. Ako primijetiš da je bio ljubazan i viteški, to bi mogao biti dobar znak da se zaljubio u tebe. On će izvući stolicu ili držati otvorena vrata za tebe. Ponudit će ti vožnju nakon posla i možda će čak htjeti odnijeti tvoje teške torbe do vrata kad te odveze kući. Poanta je u tome da se osjećaš opušteno i ugodno u njegovoj prisutnosti i da mu se sviđaš onoliko koliko se on sviđa tebi. 

Daje ti nadimke

Ako se sviđaš muškarcu, koristit će slatke nadimke umjesto da te oslovljava imenom. Dušo, draga ili ljubavi samo su neki od njih, a mogu otkriti njegove osjećaje ljubavi prema tebi. Također bi mogao koristiti imena za kućne ljubimce ili smišljati šale o vama dvoma uključujući glupe nadimke. Tako primjerice prema istraživanju o "tajnom jeziku" parova, objavljenom u časopisu Journal of Social and Personal Relationships, što je više glupih imena ili izmišljenih riječi par koristio, to je zadovoljstvo vezom bilo veće. Ako te stalno oslovljava nadimcima, pokušava s tobom izgraditi intimnost i vrlo je vjerojatno da će se ozbiljno zaljubiti u tebe. 

Možda te zanima... 5 stvari koje muškarci rade kada im se ne sviđaš dovoljno Psiha i seks

Velikodušan je

Ako se muškarac zaljubljuje u tebe, bit će velikodušan. Možda će te pokušati impresionirati. Ali to ne znači da će ti uvijek kupovati super skupe darove. Mogao bi te iznenaditi malom gestom poput plaćanja pića u baru ili kupnje slatkog medvjedića. Postoje i drugi oblici velikodušnosti koje bi mogao pokazati prema te. Davanje puno komplimenata može biti jedan od njih. Mogao bi ti dopustiti i da voziš njegov auto, što je znak da mu se stvarno sviđaš.

Nasmije se kada te vidi

Čak i ako ti izravno ne govori da mu se sviđaš, njegovi nesvjesni signali mogu očito govoriti o njegovim unutarnjim emocijama. Pogotovo kada su u pitanju jaki osjećaji poput ljubavi ili mržnje. Obrati pažnju nasmiješi li se i zasja li mu cijelo lice svaki put kad te vidi. To sigurno znači da nije ravnodušan. Iskreni osmijesi protežu se dalje od usta. Kada se njegovo proteže duž cijelog lica, to je znak da si snažno djelovala na njega na pozitivan način i da imaš ono nešto što mu se sviđa. Ako primijetiš da te gleda sa zaljubljenim osmijehom svaki put kad se sretnete, to je pouzdan znak.

Možda te zanima... Laži koje muškarci često govore kako bi dobili ono što žele Psiha i seks

Želi da se osjećaš sigurno

Muškarac koji te voli želi te zaštititi. Učinit će sve što je potrebno da se osjećaš sigurno kad je on u blizini. Ako je kasno, otpratit će te kući. Pozvat će taksi i nazvati te da provjeri jesi li stigla kući. Ako gledate horor film, on će te zagrliti i pokriti ti oči tijekom strašnih scena. Možda čak i spasi dan ubijanjem velikog dlakava pauka koji te nasmrt plaši.

Pokazuje dugoročni interes

Možda je jedan od najočitijih znakova da mu se sviđaš činjenica da kuje planove za vas dvoje. Ako razmišlja gdje provesti sljedeći ljetni odmor ili pita želiš li ovog vikenda u vikendicu na planini, pokazuje dugotrajan interes za tebe. Ako kuje planove za vas oboje, to znači da vaša veza postaje ozbiljnija. Prelazi na sljedeću razinu, što je pokazatelj da se stvarno zaljubio u tebe. 

Možda te zanima... "U 35 dana izašla sam na 30 spojeva i sad znam oko kakvih se ne treba truditi" Psiha i seks Možda te zanima... 4 tipa muškaraca kojima nikada nećeš biti prioritet Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.