Psiha i seks 04. kolovoza 2022.

Laži koje muškarci često govore kako bi dobili ono što žele

Foto: shutterstock Muškarci ponekad lažu kako bi zaštitili tvoje osjećaje ili pak svoje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vjerojatno ti je dobro poznato da će muškarci ponekad reći i učiniti sve što je potrebno da dobiju ono što žele. Ipak, neke žene nastavljaju padati na iste laži koje koristi većina muškaraca.

Što si starija i imaš više iskustva, sigurno si naučila da nisu svi muškarci pošteni i iskreni. Može biti teško shvatiti kako ti netko može lagati u lice, ali neki muškarci će to učiniti ako to znači da će dobiti ono što žele. Naravno, isto vrijedi i za neke žene.

"Sama si kriva zato što si povrijeđena"

Sigurno poznaješ barem jednog muškarca koji ti je lagao i rekao kako "ovo nikad nije bila veza", iako je tako izgledalo ili je jednostavno prebacivao krivnju na tebe za svoj nedostatak predanosti. Ova laž služi samo za smanjenje njegove odgovornosti. Takav muškarac se želi osjećati bolje pa svu krivnju svaljuje na tebe. Reći će ti kako si ti zabrljala jer ga nisi slušala i da si sama kriva što te povrijedio. On je zapravo slabić i cilj njegovih laži je da očisti svoju savjest od vlastitog nedjela. 

Možda te zanima... 4 tipa muškaraca kojima nikada nećeš biti prioritet Psiha i seks

"Razdvojeni smo"

Ako su on i njegova bivša prekinuli, ali još čeka da se odseli iz stana, može lagati i reći kako čeka da ona pronađe novi stan. To obično traje i cijelu vječnost, a zapravo laže o svom bračnom statusu. Možda će reći da su u fazi rastave, ali se nemoj iznenaditi ako je gospodin "razdvojeni" zapravo samo nesretno oženjen i često se svađa sa svojom ženom. Sve to radi jer je usamljen i iako možda želi razvod, lakše mu je ostati u braku. Ostanak mu omogućuje da zadovolji svoj ego ili seksualni nagon te da se netko brine o njemu.

"Bio sam s prijateljima cijelu noć"

Možda mu se jako sviđaš, ali se također želi viđati s drugim ženama kako bi vidio koja je "najbolja". Ne želi ti reći da ide na spojeve s drugima jer zna da bi to moglo povrijediti tvoje osjećaje i zato što paralelno uživa u druženju s tobom. Iako nema ništa loše u tome da se viđa s drugima ako niste u vezi i ako ste se tako dogovorili, ali bolje je biti pošten za dobrobit svih strana. Osim toga, ako ti spavaš s njim, a on spava s drugima, to je za njega samo igra.

Možda te zanima... "U 35 dana izašla sam na 30 spojeva i sad znam oko kakvih se ne treba truditi" Psiha i seks

"Hodali smo prije nekoliko godina, ali sada rijetko razgovaramo"

Dopisuje se sa starim prijateljicama ili lajka fotografije bivše na društvenim mrežama jer mu se sviđaju njezine slike s putovanja. Možda čak i lajka svaku "vruću" fotografiju svoje bivše, a govori ti da se više ne čuju. Ipak, neki prijateljski odnosi mogu se pretvoriti u emocionalnu vezu pa ako laže o tome iako ima drugačije namjere, to može biti itekako nepošteno prema tebi. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Možda lajka fotografije svoje bivše pa laže da to čini jer je ona nesigurna te ju želi utješiti

"Jednostavno nisam spreman"

Možda je zaista iskren i nije spreman ili može smisliti čitav niz isprika zašto je "gotovo". Možda to radi kako bi ostale žene "sakrio" i kako bi se opravdao. Laže kako bi izbjegao razgovor koji bi ti mogao slomiti srce. 

Možda te zanima... On je cool frajer i misliš da nije tvoj brij. Evo kako ga osvojiti! Psiha i seks

"Ti si luda, treba ti terapija"

Ako ti kaže da si luda ili emocionalno nestabilna, želi da se osjećaš loše kako bi imao kontrolu nad tobom. Ako te je uvjerio da si nestabilna i luda, radit će i ostale loše stvari. Ipak, za sve loše što će učiniti, nekako će naći način da okrivi tebe. Zapravo laže jer je manipulator i definitivno je pogrešna osoba za tebe. Želi da se osjećaš nemoćno, a on moćno.

"Jedva čekam čuti sve o tvom danu"

Kaže kako jedva čeka da te upozna ili da čuje o tvom danu, a iznenada počinje milovati tvoja bedra. Čini se da je zainteresiran za vezu, a zapravo samo želi spavati s tobom. Ako ti je stvarno rekao da želi spavati s tobom, zna da ćeš mu devet od deset puta potencijalno reći ne. Ova laž mu samo služi kako bi te odveo u krevet.

"Nisam spreman posvetiti se na razini koju tražiš"

Ako ti kaže da nije spreman ići dalje u vašoj vezi te da ti ne može dati ono što tražiš pa je vrijeme da prekinete, zapravo ti ne želi priznati da više nije zaljubljen. Preuzet će krivnju kako te ne bi povrijedio i slomio srce. Ovu laž će izgovoriti iz ljubaznosti, iako je ponekad bolje čuti istinu, koliko god bolna bila. 

Možda te zanima... 10 znakova da si u izmišljenoj vezi, a ne stvarnoj Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.